Nu blev det visst badrummets tur!

Jag tycker att väggarna är tråkiga, vit väv, men det kunde ha varit värre så det får vara kvar som det är. Det som var absolut viktigast att förändra var golvet och nu fick jag 15% rabatt på Clas Ohlson så jag passade på.

Före:
Ett gammalt slitet skåp under handfatet och jättegamla tavlor som egentligen inte alls hör till badrummet

Duschhörnan innan, tråkigt och rörigt

Jag köpte två vita hyllor från IKEA till gamla lägenheten, idag har dottern den ena och jag den ena. Den passar bra där och den sväljer mycket så jag ville ha kvar den men däremot ville jag uppdatera innehållet lite.

I träbyrån nedan förvarade jag all min makeup och på hyllan ovanför samsas allt ifrån schampoo, spray och andra hårvårdsprodukter till bodylotion och handsprit.
Längst ner förvarade jag det mesta i märkta lådor.

Standardkrokar som redan satt uppe, lika med toalettrullehållaren som sett sina bästa dagar

Närbild på det hemska golvet.

 

Samtidigt som jag köpte golvet på Clas Ohlson så passade jag på att handla även på Dollarstore och IKEA, så i stort sett allt kommer därifrån. En inköpslista kommer i nästa inlägg.

Jag börjar med att tömma hela rummet

Nu börjar det bli tomt

Och så här ser köket ut
Gamla badrumsgrejer samsas med nytt.

Jag tar loss badkarsfronten och rengör hela golvet.

Packar upp mitt nya fina “golv”, vinylplattorna

Nu har jag börjat lägga golvet. Supersimpelt på de ställen där det bara är att lägga ut plattorna hela som de är, lite svårare vid rör, kanter, toalett osv. Jag klippte i plattorna med en stor sax men jag tror att det är bättre att använda sig av en vass kniv.

Plattorna är ganska hårda så jag misstänkte att det inte skulle gå att böja upp på kanterna där mattan fortsätter upp på väggen så jag beslutade mig för att lägga de kant i kant och sedan klippa till mindre bitar till kanterna.

Tadaa! Efter några timmars pyssel är nu golvet klart

Monterar ihop det nya tvättställsunderskåpet.

Fick lite problem med att borra hål för knopparna till luckorna så lite superlim löste den biten. Och eftersom jag har synliga rör på handfatet så var jag tvungen att köpa mig en liten såg för att såga ur hyllplanen så att hyllan gick att ställa in hela vägen.

Efter rengöring av alla ytor var det dags för den roligaste biten, att inreda!

Jag kommer att skriva ännu ett inlägg där jag visar fler bilder från det färdiga badrummet, stay tuned!