Hälsa & Livsstil

Min älskade mamma…

Av
den
24 oktober 2010

Min mamma har genomgått några jobbiga och omtumlande dagar.

Jag har ju skrivit och berättat om att hon blev inlagd på medicinakuten för några dagar sedan, efter en ögonundersökning.

Mamma skriver på sin hemsida om sina dygn och sin andra chans >>

Jag fick reda på att förträngningen var så total att man inte vågat operera eftersom det med stor sannolikhet hade kunnat förorsaka en massiv propp. Egentligen borde min vänstra hjärnhalva inte längre vara syresatt och fungerande, men eftersom kroppen är finurlig och finner egna vägar så har blodet hittat alternativa vägar att ta sig till den vänstra hjärnhalvan! Kroppens egen läkförmåga är otrolig!
Åderförkalkningen kan bero på många saker, dels ärftliga betingelser, mamma dog ju i hjärnblödning vid 48 års ålder, dels genetiska orsaker, finländare har överlag högre blodfetter än andra folkslag, dels förstås mitt eget leverne. Det är ovanligt med en förträngning i halsådern i min ålder..

Jag kommer nu att få medicinera livet ut med både blodförtunnande och blodfettssänkande, gå på täta kontroller så att bl.a blodtrycket hålls i schack och så det allra viktigaste: ett totalt RÖKSTOPP är helt livsavgörande. Det finns ingen medicin i världen som ens tillnärmelsevis är lika effektiv som ett rökstopp!

Det här får en ju att vakna till lite… och fundera.
Min mamma ska ALLTID finnas kvar! Utan henne har jag INGEN! (förutom min älskade familj) 🙁

Så nu SKA min kära älskade mamma ta hand om sig, och till och med sluta röka.
Och det ska jag med!
Jag har en tid till en ny läkare snart och då ska jag be att de kollar mina blodfetter OCH skriver ut Champix.

JAG ÄLSKAR DIG MAMMA!! :luv:
Ta hand om dig!

 

Taggar

23 oktober 2010

25 oktober 2010

LIKNANDE INLÄGG
9 kommentarer
 1. Svara

  Maria

  24 oktober 2010

  Paulina var verkligen lik din mamma.. 🙂

  Hoppas hon mår bättre snart och faktiskt verkligen tar hand om sig.. Vem kan föreställa sig världen utan sin mamma liksom? (Om man har bra kontakt)
  Jag vet själv inte vad jag skulle ta mig till.. :shrug:

  Ha det gott och ta hand om dig och la familia.. :cheer:

  • Svara

   Saija

   26 oktober 2010

   Lik min mamma? Haha, säg det inte högt bara!
   Ja precis, jag kan inte föreställa mig ett liv utan min mamma, hon ska liksom bara finnas där, alltid!
   Detsamma! Kram!

 2. Svara

  Maria

  24 oktober 2010

  Ibland klaffar allt som det ska. Så skönt att höra att din mamma får den behandling hon behöver och att hon träffade rätt personer där.

  • Svara

   Saija

   26 oktober 2010

   Ja verkligen, tur i oturen!

 3. Svara

  Kajsa

  24 oktober 2010

  jag läst hos din mamma, och ja… livet är skör. Tur att hon var bland rätt folk och fick hjälp. Lycka Till nu till er båda med att sluta röka :thumbsup:

  Min mamma har varit storrökare i över 50 år, hon slutade tvärt att röka efter att ha fått hjärtinfarkt för 10 år sedan. Hon har inte rökt ett bloss efter det. Hon har varit jätteduktig :thumbsup:

  Kramis

  • Svara

   Saija

   26 oktober 2010

   Vad duktigt av din mamma! Man tror inte att man ska kunna sluta… Men det finns ju faktiskt dom som kan, så omöjligt är det uppenbarligen inte fast det känns så ibland.
   Kram!

 4. Svara

  Sune...the girl

  25 oktober 2010

  Håller tummarna för att din mamma blir bättre, verkligen! Jag slutade att röka tvärt på nyårsdagen så snart är det 1 år sen 🙂 Är glad över att jag lyckats sluta. Kraaaam

  • Svara

   Saija

   26 oktober 2010

   Ja jag hoppas det, nu har hon ju fått en ny chans liksom..
   Vad duktig du var! Hade du rökt länge?
   Kraaam!

   • Svara

    Sune...the girl

    26 oktober 2010

    Jag hade rökt i 27 år. Jag bestämde mig när mina luftrör pep så pass när jag skulle sova att jag knappt kunde sova sen var min kondis så dålig. Sen var det också att jag hade så dålig ekonomi att jag var tvungen att göra nåt drastiskt. Jag har inget röksug längre och har inga problem att vistas bland rökare. Jag snusar visserligen men det är ju ändå inte samma sak. Kraaam

SKRIV EN KOMMENTAR

Vad skoj att du har hittat till min livsstilsblogg! Här bloggar jag om min vardag i Dalarna, om små och stora händelser och annat som intresserar mig. Jag är en singeltjej med tre vuxna barn och tre barnbarn. Jag jobbar som driftoperatör med administration och trivs jättebra. På fritiden har jag intressen som fotografering, bildbehandling och webb, böcker och musik, fika och inredning. ♥ Välkommen åter! ♥

Arkiv
Tidigare bloggat
Bloggkanaler
FollowStatistik
 • 120
 • 759
 • 430 802
 • 2 541
 • 8
 • 3 248
Sök