Av
den
17 juni 2018

På fredag är det redan midsommarafton! Det slog mig när Vanessas mamma frågade om jag kunde ha Vanessa då och jag tittade i kalendern.

Paulina och jag har suttit som frågetecken här och undrat vad tusan vi ska hitta på. Vi har inte några direkta traditioner på Midsommar. Inte nu längre iallafall.

När jag var gift och barnen var yngre brukade vi nästan alltid fira midsommar hos mamma och Hasse i Fredriksberg.

Jag fick en ide och tänkte att vi kunde åka till mamma och hälsa på, dels så var det länge sen vi alla sågs och det var väldigt länge sen hon träffade Vanessa, och dels så har hon flyttat så det hade varit kul att se hennes nya boende.
Jag började titta på resor, och insåg att det skulle bli lättare sagt än gjort.
Om vi ska kunna ta oss dit så måste jag sluta tidigare på torsdag och sen måste vi åka både buss och tåg i flera timmar för att komma fram. Det blir en resa på totalt 4 timmar med barn och hund! En resa som skulle ta drygt 1 timme med bil!

Och vi kommer knappt hem!
Det går en buss hemåt på midsommarafton klockan 08 men det är ju just midsommar vi vill fira där.
Nästa buss går klockan 17-någonting på midsommardagen,

Gaaah!
Ibland suger det att inte ha körkort!

Så vi fick tänka om.
Eftersom vi ska ha Vanessa så vill jag ändå att hon ska få känna att vi firar midsommar så jag och Paulina satte oss och letade på nätet och till slut hittade vi ett firande på Lilltorpet som verkade mysigt.

Fira midsommar på Lilltorpet, midsommarafton 22 juni!

Arrangemanget börjar kl 16.00 med hoppborgar, lotterier, chokladhjul med mera. Kl 17.00 blir det trolleriföreställning med den fantastiska trollkarlen Dozzie. Kl 18.00 reser vi majstången tillsammans och dansar sedan så länge vi orkar.

Caféet är öppet hela dagen med dryck, kaffebröd, smörgåsar, glass och godis. Korvkiosken är också öppen och popcornmaskinerna jobbar för högtryck.

Hoppa i hoppborgarna ingår i entrén. En hopp-period är ca fem minuter och för att få hoppa igen måste man på nytt ställa sig i kö.

Bad, gungor, klätterställning och de populära uteleksakerna kan användas hela dagen.

Inträde 40 kr från 4 år. Folkdräktsklädda går in gratis.

 

Så får det bli!

Hur ska ni fira midsommar?

Taggar
LIKNANDE INLÄGG
2 kommentarer
 1. Svara

  ejmis

  17 juni 2018

  Vi ska grilla med några grannar. =)

 2. Svara

  mamma

  19 juni 2018

  Älskade unge, jag vill ju så gärna träffa er. Men jag kan inte heller åka hemifrån, jag har massor av djur att sköta, jag har lika många byten innan jag är i Falun och jag har en gammal hund som aldrig åkt varken tåg eller buss. Dessutom jobbar jag midsommardagen. Suck. Du får ta o fixa en pojkvän med bil, pronto!

SKRIV EN KOMMENTAR

Vad skoj att du har hittat till min livsstilsblogg! Här bloggar jag om min vardag i Dalarna, om små och stora händelser och annat som intresserar mig. Jag är en singeltjej med tre vuxna barn och tre barnbarn. Jag jobbar som driftoperatör med administration och trivs jättebra. På fritiden har jag intressen som fotografering, bildbehandling och webb, böcker och musik, fika och inredning. ♥ Välkommen åter! ♥

Arkiv
Tidigare bloggat
Bloggkanaler
FollowStatistik
 • 57
 • 2 591
 • 402 393
 • 2 541
 • 8
 • 3 248
Sök