Mat, Bak & Recept

Middag och efterrätt

Av
den
3 mars 2014

Efter flera veckor med onyttig snabbmat och noll inspiration gick jag igenom frysen i förrgår och sen åkte vi och storhandlade på Ica Maxi.
Så skönt att ha en inköpslista att gå efter och nu har vi en matlista för hela mars.

Idag lagade jag fläskfilégryta med ost- och senapssås, verkligen jättegod och rätten fick tummen upp av hela familjen!

 

Till efterrätt gjorde jag Zarah-Lous snabba fake-cheesecake med vinbär mamma plockat.

Krossad digestive i botten, på med vaniljkvarg eller kesella och toppa med bär. Yummy! :mums:

efterratt

20140303_155951-MOTION
 

 

Taggar
LIKNANDE INLÄGG
6 kommentarer
 1. Svara

  Zarah-Lou

  3 mars 2014

  Alltså YUM!!!!! Vad gott allt såg ut!! Och vad snyggt du lade upp fakecaken! :thumbsup:

 2. Svara

  Kajsa

  3 mars 2014

  Har du slutat äta efter appen, eller kör du med den nu med?
  Jag har kört med appen i 4 veckor nu.
  Kramisar

  • Svara

   saija

   4 mars 2014

   Nää jag har inte slutat men jag har pausat lite. Det var någon/några veckors slarv nu, dels med resan till mamma och sen Gotland. Den här veckan blir det avgiftning av socker, i helgen ska jag till Stockholm och sen är det hårda puckar igen.
   Jag har så jäkla lätt för att “trilla dit” igen. Och då har jag svårt att resa mig igen… men jag ska! Jag måste!
   Vad tycker du om appen, hjälper den något?
   Kram <3

 3. Svara

  Kajsa

  4 mars 2014

  Jag har också fruktansvärt lätt att trilla dit och jättesvårt att hitta tillbaka =(
  För precis ett är sen idag, började jag att hålla igen på onyttigheter, men den största förändringen för mig var att jag faktiskt började äta…. Jag lät det aldrig gå mer en tre timmar mellan målen. Jag åt frukost lunch middag och mellis. Jag undvek socker, fett och kolhydrater.
  Jag har verkligen jobbat på att komma ihåg att äta, jag är på väg ut ur 25 år av ätstörningar…
  Jag var stenhård på vad jag stoppade i mig, fram till sommaren. Då slarvade jag, med att dricka vin och även drinkar, anledningen jo jag ville unna mig det. Jag tycker det är livskvalité att sitta ute på altanen i kvällsolen och dricka lite vin, det är mys.
  Men jag fortsatte hålla igen på annat socker och åt fortfarande bra och ordentlig mat.
  Sen kom hösten och vintern, då hade jag lite svårt att hålla mig till sallader, ville gärna ha varm mat men fortsatte försöka äta nyttigt och att äta. Men började slarva mer och mer, gick alldeles för lång tid mellan målen, var enkelt igen att inte äta alls osv. Åt massa godis under julen, svårt att komma ur sockerfällan, ingen motivation osv
  Men så för ca 1 månad sen, hittade jag motivationen igen, och peppar peppar, just nu tycker jag det funkar bra.
  Vägt mig har jag inte gjort på mer än 20 år, men jag mäter mig, och på ett år så har jag minskat 19 cm runt “midjan” (alltså där midjan borde vara).
  Det känns riktigt bra, nu ska jag försöka motivera mig att orka fortsätta.
  Appen gör både och, visst funkar den bra genom att mata in det jag äter, men samtidigt så är det lättare att hoppa över ett nyttigt mål helt och hållet för att istället äta något annat. Men jag lurar ju ingen annan än mig själv…
  Oj, det blev långt, hoppas du orkade läsa det 🙂
  Kramisar

  • Svara

   saija

   5 mars 2014

   Vi är nog ganska lika… Men jag blir så arg på mig själv för att jag har så kass disciplin! Jag klarar av att sluta röka, mot alla odds, men att leva nyttigt och gå ner i vikt går visst inte. Suck…
   Trillar jag dit har jag sååå svårt att ta mig upp igen. Men jag ska ge XL-S en chans nu, måste det, hatar mig själv just nu… Och OM jag känner det sen efter 3 månader så vill jag även testa Fitnessfighten. Resultaten folk får är otroliga! 🙂

 4. Svara

  Kajsa

  5 mars 2014

  Det var tack vare att Peter var med i FitnessFighten som jag också kom igång då för ett år sen.
  Jag kan ju tyvärr inte träna, men åhh så jag önskar att jag hade kunnat göra det. Jag är imponerad att du kan det med din fibro.
  Jag är grymt imponerad att du har slutat röka! Det är fantastiskt bra gjort!
  Kramisar

SKRIV EN KOMMENTAR

Vad skoj att du har hittat till min livsstilsblogg! Här bloggar jag om min vardag i Dalarna, om små och stora händelser och annat som intresserar mig. Jag är en singeltjej med tre vuxna barn och tre barnbarn. Jag jobbar som driftoperatör med administration och trivs jättebra. På fritiden har jag intressen som fotografering, bildbehandling och webb, böcker och musik, fika och inredning. ♥ Välkommen åter! ♥

Arkiv
Tidigare bloggat
Bloggkanaler
FollowStatistik
 • 178
 • 2 490
 • 403 100
 • 2 541
 • 8
 • 3 248
Sök