Vardagsliv

Mer om Gardasil

Av
den
26 mars 2012

Eftersom jag ser att många som söker på vaccination Gardasil hamnar här på bloggen tänkte jag skriva lite mer om ämnet.
Ta reda på lite innan ni väljer att låta era tonåringar ta sprutan!

 

Livmoderhalscancer är ovanligt i Sverige

Livmoderhalscancer står för mindre än 2 % av det totala antalet cancerformer – närmare bestämt 1,9%. Livmoderhalscancer kommer på femtonde plats.

Att dö i livmoderhalscancer är ännu ovanligare

I Sverige återfinns antalet döda per år på grund av livmoderhalscancer – på tjugoandra plats. De cancerformer som bara kan drabba män är blåmarkerade och de som bara drabbar kvinnor är rödmarkerade.
Källa: Socialstyrelsen

Ingen dör i livmoderhalscancer om man går på sina cellprovstagningar

Behandlingen av livmoderhalscancer går ut på att man preventivt, i förebyggande syfte, detekterar förändrade celler och tar bort dem innan de utvecklas till cancer. Ingen som regelbundet går på sina cellprovstagningar (screenings), får livmoderhalscancer så att man dör utav den. Vi har alltså redan en i princip 100%-ig behandlingsform.

Alla kvinnor mellan 23 och 60 år blir kallade till cellprovstagning per automatik.

”Av alla cancersjukdomar är livmoderhalscancer den cancerform som lättast kan förebyggas: man kan aktivt söka efter cancerns förstadier, behandla dem och på så vis hindra att cancern utvecklas. Det effektivaste sättet att förebygga livmoderhalscancer är screening”

Vaccinet skyddar INTE mot livmoderhalscancer utan kan på sin höjd tillskrivas vara ett profylaktiskt skydd mot vissa former av HPV-infektion. Det tar dock minst 20 år innan vi kan börja utläsa effekten hos dem som vaccinerat sig.

 

Läs mer här >>

 

Källa: Vaccin.me

 

 

Taggar
LIKNANDE INLÄGG

SKRIV EN KOMMENTAR

Vad skoj att du har hittat till min livsstilsblogg! Här bloggar jag om min vardag i Dalarna, om små och stora händelser och annat som intresserar mig. Jag är en singeltjej med tre vuxna barn och tre barnbarn. Jag jobbar som driftoperatör med administration och trivs jättebra. På fritiden har jag intressen som fotografering, bildbehandling och webb, böcker och musik, fika och inredning. ♥ Välkommen åter! ♥

Arkiv
Tidigare bloggat
Bloggkanaler
FollowStatistik
  • 123
  • 759
  • 430 808
  • 2 541
  • 8
  • 3 248
Sök