Målarböcker

Målat en sumatratiger i “Fragile World”

Av
den
22 oktober 2021

Sumatratiger (Panthera tigris sumatrae) är en underart till tiger, som förekommer endemiskt på den indonesiska ön Sumatra. Det uppskattas att det finns mellan 400 och 500 tigrar i det vilda på ön.

Sumatratigern är den minsta av tigerns underarter. En fullvuxen hane kan vara runt 2,3 meter lång ifrån huvud till svans och väga upp emot 140 kg. En hona är mindre och lättare. Honan kan väga drygt 90 kg och vara ungefär 2 meter lång huvud till svans. Sumatratigern har smalare ränder än de andra tigrarna och hanarna har oftast en man.

En Sumatratiger kan leva i 15 år ute i det vilda, medan en tiger i fångenskap kan leva i upp till 20 år. Den har en varierad kost beroende av tillgång på bytesdjur. Tigerns sinnen som hörsel och syn är skarpa och de lever ensamma och jagar på natten. Deras byte är för det mesta vildsvin, hjort och fisk. Tigrarna är duktiga simmare.

Dra i spaken för att se före och efter

uam

Taggar
LIKNANDE INLÄGG

SKRIV EN KOMMENTAR

Vad skoj att du har hittat till min livsstilsblogg! Här bloggar jag om min vardag i Dalarna, om små och stora händelser och annat som intresserar mig. Jag är en singeltjej med tre vuxna barn och tre barnbarn. Jag jobbar som driftoperatör med administration och trivs jättebra. På fritiden har jag intressen som fotografering, bildbehandling och webb, böcker och musik, fika och inredning. ♥ Välkommen åter! ♥

Arkiv
Tidigare bloggat
Bloggkanaler
FollowStatistik
  • 16
  • 1 771
  • 432 069
  • 2 541
  • 8
  • 3 248
Sök