Målarböcker

Målat en snöleopard i “Fragile World”

Av
den
1 november 2021

Snöleoparden (Panthera uncia), även irbis, lever i bergsregioner i Himalaya och Centralasien och tillbringar den mildare årstiden ovanför trädgränsen på upp till 6000 meters höjd, men tar sig ner till lågläntare skogsområden på omkring 2000 meters höjd under vintern. Utbredningsområdet sträcker sig från Altaj i södra Ryssland västerut till Pamir och söderut till Nepal och Bhutan.

Förutom vid parningstiden lever snöleoparderna i stor utsträckning ensamma. Dess främsta jaktmetod består av bakhåll, gärna uppifrån. Arten är opportunistisk och tar alla byten som finns tillgängliga, getter, vildfår, vildgetter, murmeldjur, pipharar och även mindre tamboskap.

Populationen beräknas till mellan 4000 och 7000 individer. Dess kroppsdelar används i traditionell kinesisk medicin och den jagas på grund av sin unika päls. Den främsta orsaken till att snöleoparden är hotad är emellertid att den äter tamboskap, främst getter och får.

Grundat med Panpastel

Och nu fick jag äntligen testa min nya snöfärg!

Färdig!

Paulina och jag var på lidl i helgen när jag såg denna lampa. Nu är det så himla mörkt inomhus, även på dagarna, så jag behöver allt stödljus jag kan få och denna var fantastiskt bra!

Dra i spaken för att se före och efter

Taggar
LIKNANDE INLÄGG

SKRIV EN KOMMENTAR

Vad skoj att du har hittat till min livsstilsblogg! Här bloggar jag om min vardag i Dalarna, om små och stora händelser och annat som intresserar mig. Jag är en singeltjej med tre vuxna barn och tre barnbarn. Jag jobbar som driftoperatör med administration och trivs jättebra. På fritiden har jag intressen som fotografering, bildbehandling och webb, böcker och musik, fika och inredning. ♥ Välkommen åter! ♥

365 Foton 2021
Senaste boktipset
Arkiv
Tidigare bloggat
Socialt
Bloggkanaler
FollowStatistik
  • 92
  • 916
  • 416 389
  • 2 529
  • 8
  • 3 241
Sök