Den här valde jag att måla i lite “Halloween-anda”


Markfladdermus (Mystacina tuberculata) en fladdermus med en blandad diet på insekter och växtföda som tillbringar större delen av sitt liv på eller nära marken. Den finns enbart på Nya Zeeland.

Markfladdermusen har tjock päls som är gråbrun på ovansidan, ljusare under. Fötterna är korta och breda med skarpa klor. Den har spetsiga öron och en kort, fri svans (det vill säga inte sammanhängande med flyghuden). Nosen är lång och rörformad. Flyghuden kan vecklas ihop så den kan använda underarmarna att gå med. Kroppslängden är 6 till 8 cm, och underarmslängden 4 till 4,5 cm.

Markfladdermusen lever i tempererade skogar, speciellt sådana med inhemska träd som totara, kauriträd och sydbok, där den bildar mindre kolonier i ihåliga träd, grottor och klippsprickor. Dess förmåga att vika ihop vingarna gör att den tillbringar mycket tid gående på marken eller klättrande i träden. Det förekommer även att den gräver ut tunnlar i träd eller i jorden med hjälp av tänderna. Arten kan även flyga, men flykten är långsam och klumpig och går sällan högre upp än 3 m.

Dra i spaken för att se före och efter