Målarböcker

Målat addaxantiloper i “Fragile World”

Av
den
1 november 2021

Addaxantilop eller mendesantilop (Addax nasomaculatus) är ett slidhornsdjur som tillhör underfamiljen gräsätande antiloper.
Arten hade tidigare ett stort utbredningsområde som omfattade hela Sahara men förekommer idag bara i mindre regioner i Niger.

Med sin gulbruna till gulvita päls har djuret ett bra kamouflage i öknen. Pälsen bildas av korta hår och den är mörkare under vintern.[5] Påfallande är en vit mönstring i ansiktet som har formen av ett X. Några hår på hjässan är svarta. På strupen förekommer längre hår som bildar ett skägg. Hos bägge kön finns horn som kan bli 60 till 109 centimeter långa hos hannar och 55 till 80 centimeter långa hos honor.

Jag fick nyss hem några nya färger av Panpastels, perfekt till denna mycket bruna målning

Panpastels är kanon både till bakgrunder men även till att grunda.

Färdiga antiloper

Dra i spaken för att se före och efter

Taggar
LIKNANDE INLÄGG

SKRIV EN KOMMENTAR

Vad skoj att du har hittat till min livsstilsblogg! Här bloggar jag om min vardag i Dalarna, om små och stora händelser och annat som intresserar mig. Jag är en singeltjej med tre vuxna barn och tre barnbarn. Jag jobbar som driftoperatör med administration och trivs jättebra. På fritiden har jag intressen som fotografering, bildbehandling och webb, böcker och musik, fika och inredning. ♥ Välkommen åter! ♥

Arkiv
Tidigare bloggat
Bloggkanaler
FollowStatistik
  • 81
  • 749
  • 429 926
  • 2 541
  • 8
  • 3 248
Sök