Av
den
23 maj 2012

Nu har vi äntligen flyttat hem igen och det är sååå himla skönt! Det är fortfarande ett mindre kaos här hemma då jag inte hunnit packa upp allt men det får ta sin tid.

I fredags morse kom flyttbilarna och 7-8 flyttgubbar och började packa våra saker i en faslig fart. Vi kände oss mest bara ivägen så vi packade in oss i bilen och åkte till McDonalds för att äta frukost. Sen blev det en vända på stan innan vi åkte till lägenheten för att titta. Vi blev inte långvariga då lägenheten var full av människor! Det var flyttgubbar som bar in saker, några som monterade möbler och sängar och så var städfirman här samtidigt och gjorde flyttstäd, kaos!

Så vi gick till vår goa granne Mia och fick oss en kopp kaffe innan vi åkte tillbaks till stan för att äta lunch på pizzerian. Inne i stan såg vi förresten en hermelinbebis! Där, av alla ställen! Den höll på att bli överkörd och sprang virrigt omkring mitt på gatan stackaren så jag hämtade en pizzakartong som jag försökte fånga den med! Haha, vilken syn! Den lilla krabaten klarade sig iallafall och vi kunde äta upp vår mat.

Framåt eftermiddagen var de klara i lägenheten och Wooow!!! Nyrenoverat och nystädat! HÄRLIGT! 🙂

Men, kartonger och saker överallt! Och kartongerna stod i fel rum, inte lätt för flyttgubbarrna att veta hur vi tänkt ha det. Jonas började med att koppla in tv, diskmaskin, tvättmaskin och jag började med köket.

Gaaah vad lång tid allt tar! Man vill ju att allt ska vara fräscht och rent när man ställer in det i skåpen. I lördags kväll blev jag klar med köket och då stod badrummet på tur. Det tog i stort sett hela söndagen att bli klar med.

Och i söndags eftermiddag åkte Jonas mot Ludvika igen för att göra sin sista praktikvecka. Jag ägnade hela måndagen åt altanen. Det är ju där vi vill kunna tilllbringa tid nu! Jag målade om en brun skänk och en träbänk samtidigt som jag skurade möbler och packade upp. Fick skjuts till plantagen för att köpa 2 blomlådor till mina slingerväxter så de planterade jag om och satte upp vid vår nya spalje. Nu hoppas jag att de växer snabbt!

Jag väntar in lite pengar för en hemsida jag byggt occh så fort de trillar in på kontot så ska vi bygga trall på altanen. Det kommer att bli sååå bra!

Bajsis (vår bil) gick igenom ombesiktningen som snälla Maj-Lis åkte på. Etanol är bra att ha, haha! Så nu har vi en laglig bil i ett år, känns underbart skönt!

Igår hade vi riktigt sommarväder här i Falun också och jag pysslade i min egen takt med många altanpauser 🙂 Nu KÄNNS det i kroppen att jag flyttat om jag säger så. Det värker i varenda muskel och led.

Det ska visst bli fint väder idag också men jag måste försöka fixa lite här inne ialllafall. Vardagsrummet måste bli klart och helst även mitt kontor. Sen står barnens rum på tur. Mina lata ungar packar visst inte upp själva! Sen ska jag dammsuga och skura av de nya golven ordentligt och sen är jag nog klar!

På torsdag kväll kommer Jonas hem igen och det vore skoj att låta honom få komma hem till ett HEM 🙂 och inte till kaos. Vi får se hur långt jag hinner… I helgen måste vi köra iväg massor med skräp till tippen. Just nu ligger det en STOR hög ute på gräsmattan och det ser mindre trevligt ut.

Tanken är att jag även ska ge mig på att rensa hela vinden snart. Det behövs verkligen och det vore så skönt att få det gjort, då är allt klart sen!

Nä, nu ska jag väcka Benjamin och sen måste jag sätta fart.

Bilder kommer så småningom…

 

 

Taggar
LIKNANDE INLÄGG

SKRIV EN KOMMENTAR

Vad skoj att du har hittat till min livsstilsblogg! Här bloggar jag om min vardag i Dalarna, om små och stora händelser och annat som intresserar mig. Jag är en singeltjej med tre vuxna barn och tre barnbarn. Jag jobbar som driftoperatör med administration och trivs jättebra. På fritiden har jag intressen som fotografering, bildbehandling och webb, böcker och musik, fika och inredning. ♥ Välkommen åter! ♥

Arkiv
Tidigare bloggat
Bloggkanaler
FollowStatistik
  • 138
  • 759
  • 430 850
  • 2 541
  • 8
  • 3 248
Sök