Foto Vardagsliv

Lek i Lightroom – Före & Efter

Av
den
19 oktober 2014

Det är så kul att “kunna rädda” tråkiga eller misslyckade foton på ett enkelt sätt, genom att i stort sett bara “dra i några spakar”. Foton som jag annars troligtvis skulle slängt får nu lite nytt liv.

Fotot här nedan togs från altanen och skatan vände ryggen åt mig precis när jag tryckte av. Färgerna är lite matta och tråkiga och skolans orienteringsband syns.
La in lite värme i bilden och förstärkte fågelns färger och tog bort orienteringsbandet (lite snabbt och slarvigt så titta inte så noga)

 

Före
DSCN6378

Efter
DSCN6378-2

Men visst blir det allt lite skillnad och nu kan man ju faktiskt ändå visa upp fotot som annars hade kastats.

Ännu bättre skulle det ha blivit om fotot var fotograferat i RAW-format, tyvärr stödjer inte min kamera det och det är väl det enda jag saknar med min älskade kamera. <3
Men, det går att göra en hel del även med JPG-filer.

 

En tråkig mörk bild som också hade fått besöka papperskorgen om jag inte enkelt kunde fixa den i Lightroom.
Här har jag ökat exponeringen, lagt på lite värme och förstärkt färgerna litegrann. Betydligt bättre iallafall!

Före
DSCN6380

Efter
DSCN6380-2

Taggar
LIKNANDE INLÄGG

SKRIV EN KOMMENTAR

Vad skoj att du har hittat till min livsstilsblogg! Här bloggar jag om min vardag i Dalarna, om små och stora händelser och annat som intresserar mig. Jag är en singeltjej med tre vuxna barn och tre barnbarn. Jag jobbar som driftoperatör med administration och trivs jättebra. På fritiden har jag intressen som fotografering, bildbehandling och webb, böcker och musik, fika och inredning. ♥ Välkommen åter! ♥

Arkiv
Tidigare bloggat
Bloggkanaler
FollowStatistik
  • 112
  • 787
  • 356 486
  • 2 541
  • 8
  • 3 244
Sök