Hälsa & Livsstil Vardagsliv

LCHF – två veckor imorgon

Av
den
6 februari 2017

Imorgon har jag ätit LCHF i 2 veckor och inte förrän idag har det varit jobbigt. Idag skulle jag kunna smälla i mig en stor godispåse! Men jag låter bli, jag envis som en åsna, ibland…

Hur har de 2 veckorna varit då?

Den första veckan hade jag mens. Inte helt lyckat att starta då, dels på grund av att jag alltid blir extra “gottsugen” under mensen men även för att jag alltid går upp något eller några kilo den veckan. Men, jag gick ner trots mensen så jag är nöjd.

Vad har jag ätit?
Jag startar dagen med en kopp kaffe med kokosolja, en skvätt grädde och en skvätt laktosfri mjölk. Frukosten består alltid av äggbröd, ett superbra substitut till vanligt bröd! På smörgåsen ost och skinka för det mesta.

Jag försöker mig på ägglatte, mest för att det mättar så bra, men jag tror att jag är överkänslig mot rått ägg för jag får himla ont i magen. Trist!

Lunch äter jag sällan (om jag inte jobbar heldag) och middagen består av allt från kött och korv till köttfärs i olika former, oftast med blomkål eller broccoli till.

Fuskar jag?
Japp, lite fuskar jag. Jag fuskar genom att “unna mig” Cola light/zero ibland. Jag vet att det inte är bra men det är gott, mättande, ger falsk energi och är så himla gott. Det “behovet” får jag jobba bort senare men just nu tänker jag att om det är det enda onyttiga jag unnar mig så får det vara så.

Viktnedgång?
Även om syftet för min del i första hand handlar om att inte ha samma värk i kroppen (socker ÄR gift!), få ett jämnare blodsocker, orka mer och bli piggare, så kan jag ju inte hymla med att jag vill gå ner i vikt. Jag vill få bort MINST 10 kg, gärna 20!
Hittills har jag gått ner 3.6 kilo. Jag vet av erfarenhet att det ofta går undan i början eftersom kroppen gör sig av med en massa vätska, men självklart är det peppande att det går nedåt på vågen.

En typisk middag, fläskfile eller fläskytterfile, grönsaker, sås och gärna halloumi

 

 

Taggar
LIKNANDE INLÄGG
2 kommentarer
 1. Svara

  morsan

  9 februari 2017

  Bra kämpat, jag skulle ALDRIG få i mig det du dricker på morgonen, uäk!

  • Svara

   saija

   9 februari 2017

   Du som gillar ägg 😉

SKRIV EN KOMMENTAR

Vad skoj att du har hittat till min livsstilsblogg! Här bloggar jag om min vardag i Dalarna, om små och stora händelser och annat som intresserar mig. Jag är en singeltjej med tre vuxna barn och tre barnbarn. Jag jobbar som driftoperatör med administration och trivs jättebra. På fritiden har jag intressen som fotografering, bildbehandling och webb, böcker och musik, fika och inredning. ♥ Välkommen åter! ♥

Arkiv
Tidigare bloggat
Bloggkanaler
FollowStatistik
 • 64
 • 2 591
 • 402 686
 • 2 541
 • 8
 • 3 248
Sök