Mat, Bak & Recept

LCHF-recept “Treveckorssallad”

Av
den
3 februari 2021

Treveckorssallad

Treveckorssallad är en sån där magiskt god sallad som man nästan alltid kan ha i kylen hemma. Namnet antyder på att den ska hålla i tre veckor, men många med mig kan intyga om att den alltid tar slut snabbare än så. Salladen är inspirerad av fantastiska Zeina och är helt utan socker.
Förberedelser 20 minuter
Tillagningstid 2 minuter
Måltid Sallad
Kök LCHF
Portioner 10 port

Ingredienser
  

 • 1 kg vitkål
 • 450 g morot
 • 150 g purjolök
 • 1 st gul paprika Jag använder inte paprika
 • 1 st Röd paprika Jag använder inte paprika
 • 1 1/2 dl vitvinsvinäger
 • 1/2 dl rapsolja
 • 1/2 dl olivolja
 • 1 tsk vitlökspulver
 • 1 1/2 msk örtsalt
 • 1 tsk oregano
 • 1 tsk basilika
 • 1 nypa svartpeppar

Instruktioner
 

 • Strimla alla grönsaker fint. Använd matberedare eller mandolin för att underlätta jobbet. Självklart kan du strimla allt för hand. Lägg alla grönsaker i en stor bunke.
 • Lägg alla de övriga ingredienserna i en kastrull och koka upp det snabbt. Häll dressingen över grönsakerna och blanda runt ordentligt. Smaka av så salt och peppar stämmer med vad du tycker om, men den här mängden borde räcka som finns i receptet.
 • Täck över med plast och låt stå kallt minst ett par timmar, helst ett dygn eller mera innan du serverar den. Ju längre den står desto mer smak kommer den att få. Rör gärna om i den lite dagligen så allt blandar ihop sig.
Keyword lchf, sallad, treveckorssallad

 

Mitt betyg: 4/5

 

Taggar
LIKNANDE INLÄGG
2 kommentarer
 1. Svara

  mamma

  5 februari 2021

  Tips! Om du har konserverade grönsaker på burk hemma, gurka, eller annat som ligger i ett spad, spara det när gurkan eller annat är slut. använd i treveckorssalladen efter smak. Jag brukar ha i allt från ett par matskedar till någon deciliter. Det kryddar salladen lite extra. Puss min snälla hjälpsamma dotter, du är bäst! <3

  • Svara

   Saija

   5 februari 2021

   Bra tips, tack! <3

SKRIV EN KOMMENTAR

Recipe Rating
Vad skoj att du har hittat till min livsstilsblogg! Här bloggar jag om min vardag i Dalarna, om små och stora händelser och annat som intresserar mig. Jag är en singeltjej med tre vuxna barn och tre barnbarn. Jag jobbar som driftoperatör med administration och trivs jättebra. På fritiden har jag intressen som fotografering, bildbehandling och webb, böcker och musik, fika och inredning. ♥ Välkommen åter! ♥

Arkiv
Tidigare bloggat
Bloggkanaler
FollowStatistik
 • 3
 • 1 771
 • 432 037
 • 2 541
 • 8
 • 3 248
Sök