Mat, Bak & Recept

LCHF-recept “Muggbröd”

Av
den
1 februari 2021

 

LCHF Muggbröd

Nybakat bröd på mindre än 5 minuter – är det möjligt? Svar ja. Det här brödreceptet har länge cirkulerat i sociala medier och blivit en riktig LCHF-klassiker. Testa du med!
Förberedelser 3 minuter
Tillagningstid 2 minuter
Måltid Bröd, Frukost
Kök LCHF
Portioner 1 port

Equipment

  • Mikrovågsugn
  • Brödrost

Ingredienser
  

  • 1 tsk smör till formen
  • 1 msk mandelmjöl
  • 1 msk kokosmjöl
  • 3/4 tsk bakpulver
  • 1/2 krm salt
  • 1 st ägg
  • 1 msk vispgrädde
  • 1/2 tsk vallmofrön valfritt

Instruktioner
 

  • Smörj in en rymlig mugg eller glas-skål med plan botten med smör.
  • Blanda ner alla torra ingredienser, inklusive smaksättning i muggen. Knäck i ägget och rör till sist i grädden.
  • Mikra på full effekt (ca 700 watt) i cirka 2 minuter. Känn efter i mitten så brödet är fast även där – om inte, mikra 15–30 sekunder till.
  • Ta ut och låt svalna. Skiva på mitten och rosta. Då får du bästa konsistens och smak.
Keyword bröd, brödrost, frukost, lchf, muggbröd

 

Bild på brödet innan rostning och min nya brödrost (därav det mörka brödet)

 
Källa: DietDoctor

Mitt betyg: 4/5

Jättegott med rejält med pålägg på!
 

Taggar
LIKNANDE INLÄGG

SKRIV EN KOMMENTAR

Recipe Rating




Vad skoj att du har hittat till min livsstilsblogg! Här bloggar jag om min vardag i Dalarna, om små och stora händelser och annat som intresserar mig. Jag är en singeltjej med tre vuxna barn och tre barnbarn. Jag jobbar som driftoperatör med administration och trivs jättebra. På fritiden har jag intressen som fotografering, bildbehandling och webb, böcker och musik, fika och inredning. ♥ Välkommen åter! ♥

Arkiv
Tidigare bloggat
Bloggkanaler
Follow



Statistik
  • 1
  • 2 467
  • 403 815
  • 2 541
  • 8
  • 3 248
Sök