Mat, Bak & Recept

LCHF-recept “Focaccia”

Av
den
30 januari 2021

LCHF Focacchia

Supergod Focacchia för oss som äter LCHF.
En Focaccia är ett italienskt bröd som man bakar i långpanna och sedan skär upp i bitar. Ett otroligt gott bröd som man kan variera smaksättningen på i oändlighet nästan, men det som de flesta brukar använda sig av för att smaksätta det med är oliver, rosmarin, timjan, fetaost, körsbärstomater, rödlök eller soltorkade tomater.
Förberedelser 15 minuter
Tillagningstid 25 minuter
Måltid Bröd
Kök LCHF
Portioner 10

Ingredienser
  

  • 4 st ägg
  • 100 g smält smör
  • 2 dl mandelmjöl
  • 2 msk fiberhusk
  • 1 tsk salt
  • 1.5 tsk bakpulver
  • 100 g fetaost
  • 10 st oliver
  • 1 nypa rosmarin
  • 30 g rödlök
  • 1 msk flingsalt
  • 2 msk olivolja

Instruktioner
 

  • Börja med att sätta ugnen på 200 grader.
  • Vispa äggen fluffigt.
  • Tillsätt färskosten och rör om till en slät smet.
  • Tillsätt det smälta smöret och rör om igen.
  • Blanda de torra ingredienserna i en bunke och blanda ner dem i äggsmeten. Rör om till en slät och fin smet.
  • Häll upp smeten i en långpanna (ca 15x23cm), det kan vara en fördel att använda bakplåtspapper med.
  • Peta ner oliver, tärnad fetaost och grovt hackad rödlök i smeten. Strö över rosmarin och flingsalt. Ringla på olivolja över det hela.
  • Ställ in mitt i ugnen och grädda i cirka 25 minuter.
Keyword bröd, focacchia, lchf

Källa: LCHF-arkivet

Mitt betyg

Taggar
LIKNANDE INLÄGG

SKRIV EN KOMMENTAR

Recipe Rating




Vad skoj att du har hittat till min livsstilsblogg! Här bloggar jag om min vardag i Dalarna, om små och stora händelser och annat som intresserar mig. Jag är en singeltjej med tre vuxna barn och tre barnbarn. Jag jobbar som driftoperatör med administration och trivs jättebra. På fritiden har jag intressen som fotografering, bildbehandling och webb, böcker och musik, fika och inredning. ♥ Välkommen åter! ♥

Arkiv
Tidigare bloggat
Bloggkanaler
Follow



Statistik
  • 51
  • 2 591
  • 402 268
  • 2 541
  • 8
  • 3 248
Sök