LCHF-Egoist

Skrivet i:Hälsa & Livsstil, Vardagsliv
Taggar:
saija

Jag har funderat en del och mitt beslut känns mer och mer rätt. Nästa månad ska jag planera och köpa min egen mat och då BARA min!
Jag är less på att hela tiden misslyckas, att hela tiden behöva tänka på andra. Jag har väntat så länge på “min tur” och nu är det faktiskt dags.
I över 22 år har jag satt mina barn främst, försökt tänka på dem i första hand. Det har varit otroligt meningsfullt såklart men, nu är de faktiskt vuxna. Ja Paulina har ju några månader kvar till hon fyller 18 men hon är ändå tillräckligt vuxen för att ta lite eget ansvar.

Jag är less på att planera för andra, jag vill tänka lite på mig själv för en gångs skull och jag vill lyckas.

Så i nästa månad ska jag testa. Jag måste, min kropp mår skit och jag behöver göra vad jag kan för att må bättre. Värken är hemsk och jag vet att det har mycket att göra med både väder och att jag nu jobbar en del men jag vet även att kosten gör stor skillnad. Socker ÄR skit för kroppen!
Dessutom är jag konstant trött och jag känner hur mitt blodsocker åker berg och dalbana.

Så i nästa månad ska jag planera min egen LCHF-kost, det enda som faktiskt fungerat bra för mig. Den största anledningen att jag gett upp mina försök till LCHF-kost tidigare har haft mycket att göra med att det blir övermäktigt att försöka planera in stora måltider som ska passa alla här hemma. Nu tänker jag bara planera mina egna måltider och köpa det jag vill ha och behöver.
Paulina kommer att få en “matpeng” och så kommer hon att få sköta sina egna inköp. Självklart kommer hon att få hjälp och stöttning av mig om hon vill och behöver men jag tror att det kan vara nyttigt för henne också.
Och jag kommer att slippa tänka på vad som passar henne, vad hon är sugen på osv.

Och jag, jag ska göra veckoplaneringar istället för som tidigare när jag planerade mat för en hel månad. Matpengar ska läggas undan och sen ska det planeras kortsiktigare. Jag tror på det för även med planeringen blev det för övermäktigt förut.

Jag har ingen aning om hur det här kommer att fungera men jag håller tummarna och jag är peppad!

Gilla
Gilla Älska Haha Wow Ledsen Arg

En kommentar

  1. morsan
    15 januari 2017 at 21:34

    håller tummarna!

Lämna ett svar

Namn*
Email*
Hemsida
Meddelande*

Du kan använda dessa HTML-taggar: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>