Hem Ljuva Hem Vardagsliv

Lägenhetsbyte?

Av
den
15 oktober 2019

Nu är bollen i rullning.
Jag har lagt ut en bytesannons på min lägenhet då Paulina söker ett eget boende och jag vill och kan inte bli sittandes själv i en trea. Dels så är det alldeles för stort och dels så blir det på tok för dyrt.

Jag har fått en del förslag men till sist gick jag på magkänslan och var och tittade på en etta i Herrhagen i lördags.
Lägenheten kändes toppen och lagom stor med flera fördelar så som sovalkov, badkar, ett ordentligt kök och balkong. Den enda nackdelen är att den ligger på tredje våningen utan hiss men det är ju en vanesak. En annan liten nackdel är väl att jag varken får plats med disk- eller tvättmaskinen.

Paret som bor där nu och vill byta med mig känns bra och det är viktigt eftersom det krävs en del samarbete vid ett byte.
Ikväll ska vi ses för att gå igenom lite önskemål, skriva papper som ska lämnas in osv. De vill genomföra bytet redan den sista november men för mig beror det på om jag måste återställa en del i lägenheten samt måla och tapetsera om. Vi funderar på att kvitta sådant mot att de får ta över tvätt- och diskmaskinen, om hyresvärden går med på det.
Så nu håller jag tummarna för att allt ska gå igenom!

Förhoppningen är ju att Paulina snart hittar något eget men annars får vi helt enkelt knöla ihop oss i min lilla lägenhet så länge, det blir ju förhoppningsvis inte så länge.

Det är himla mycket som snurrar i huvudet just nu. Praktiskt, vi behöver fixa flyttkartoner, packa, städa, flytta, ha flytthjälp, göra adressändring mm mm. Men jag påbörjar ingenting ännu, inte förrän allt är helt klart.

Taggar
LIKNANDE INLÄGG
3 kommentarer
 1. Svara

  Carola

  15 oktober 2019

  Det låter ju kanon ju 👍🏻 Håller tummen ✊🏻

 2. Svara

  Maria

  18 oktober 2019

  En sådan etta (fast spegelvänd) hade jag som första lägenhet när jag flyttade till Falun. Gillade den skarpt för den är ju mycket smart planerad för att vara en etta. Enda anledningen till att jag flyttade var för att jag och en kompis ville ha närmare till krogen och flyttade ihop i en trea nere på stan istället. 😉 Så med andra ord, smart val tror jag. Är det i bruna eller vita husen?

  • Svara

   saija

   3 november 2019

   Jag fick den! Den 1 februari blir det troligtvis flytt 🙂 Om besiktningen går igenom som den ska.
   Jag tyckte också att den kändes välplanerad och inte alls så trång som jag trodde att en etta skulle kännas. Jag tror faktiskt att jag skulle kunna trivas riktigt bra där!
   Det är ganska högt upp i Herrhagen, i de vita husen.

SKRIV EN KOMMENTAR

Vad skoj att du har hittat till min livsstilsblogg! Här bloggar jag om min vardag i Dalarna, om små och stora händelser och annat som intresserar mig. Jag är en singeltjej med tre vuxna barn och tre barnbarn. Jag jobbar som driftoperatör med administration och trivs jättebra. På fritiden har jag intressen som fotografering, bildbehandling och webb, böcker och musik, fika och inredning. ♥ Välkommen åter! ♥

Arkiv
Tidigare bloggat
Bloggkanaler
FollowStatistik
 • 155
 • 739
 • 402 994
 • 2 541
 • 8
 • 3 248
Sök