Hälsa & Livsstil

Lååång dag idag

Av
den
25 november 2010

Jag höll aldrig på att somna igår kväll. Dels var jag så uppe i varv, stressad över en massa på jobbet som jag inte kunde sluta fundera på och dels blåste det halvt storm ute och presenningen vi har över utemöblerna på altan prasslade nåt förskräckligt!

Tittade på klockan sista gången klockan två!

Kom iallafall upp imorse och på jobbet var det full rulle till jag slutade vid kvart i ett.
Simon mötte upp mig och vi åkte till Neurofys på lasarettet och han gjorde undersökningen som gick ganska snabbt. Svar kommer via post inom några veckor förhoppningsvis.

Jag måste kontakta min läkare med, angående min ganglion. Den gör väldigt ont och inte blir det bättre av alla lyft på jobbet.
Jag måste nog överväga en operation iallafall.
Jag har haft den i många år och den kommer och går och jag fick erbjudande om operation redan när Simon var liten men hur lätt är det att vara ensamstående mamma och inte få bära sitt barn på flera veckor? Så jag tackade nej då…

 

 

GANGLION

Med ganglion menas en cysta som bildas från en led eller senskida. Ganglion är mycket vanliga, särskilt runt handlederna. De ses som upp till 1-3 cm stora knölar i anslutning till en led eller sena. På handen är de vanligast på handledens ovansida, men förekommer ibland även på handledens insida eller på fingrarna (särskilt de stora lederna på fingrarna).

Behandling: De flesta ganglion ger inga eller obetydliga symptom och behöver då ej heller behandlas. Ganglion som ger smärter eller obehag kan opereras bort. Det finns dock en liten risk för att de kommer tillbaka. Den kan utföras som en titthåls operation (artroskopi) eller med öppen teknik. I Sverige opereras ganglion i de allra flesta fall med öppen teknik.

Efter läkarbesöket sprang jag in på apoteket för att hämta ut mina Champix men min läkare hade skrivit fel på receptet, jag var stressad och Jonas väntade utanför så jag måste åka ner på stan imorgon igen så att de får skriva om receptet.
Tror jag ska börja ta dem på söndag, det känns som en bra dag! :tongue:

Jonas köpte ett nytt tv-spel och jag köpte en liten USB-lampa till datorn, som jag bloggade om här om dagen.
Så nu kan vi äntligen ha lite mys-stämning här i vardagsrummet på kvällarna, med tända ljus, och jag ser ändå tangentbordet! :thumbsup:
Inte för att jag tittar på det hela tiden när jag skriver, det går liksom av sig själv, men lite koll behöver jag ändå ha…

Vi åt middag tidigt idag för ovanlighetens skull så nu känns kvällen väldigt lång. Inte mig emot men det är lite trist att man ska vara så trött. Zzzz…

Imorgon är jag LEEEDIG!! 😀
Dagen ska ägnas åt slappande, lite shopping (Paulina behöver en jacka och jag behöver hårfärg) och så ska jag väl färga håret och klippa mig lite igen.
Jag hoppas på lite mildare väder (just nu har vi -13 grader och blåst ute, brrr) så att vi kan vara ute och leka lite med vovvarna.

 

 

Taggar
LIKNANDE INLÄGG
1 kommentar
 1. Svara

  Susanne

  26 november 2010

  Hoppas du har en skön leeeedig fredag!

  Kram
  Susanne

SKRIV EN KOMMENTAR

Vad skoj att du har hittat till min livsstilsblogg! Här bloggar jag om min vardag i Dalarna, om små och stora händelser och annat som intresserar mig. Jag är en singeltjej med tre vuxna barn och tre barnbarn. Jag jobbar som driftoperatör med administration och trivs jättebra. På fritiden har jag intressen som fotografering, bildbehandling och webb, böcker och musik, fika och inredning. ♥ Välkommen åter! ♥

Arkiv
Tidigare bloggat
Bloggkanaler
FollowStatistik
 • 84
 • 3 293
 • 398 728
 • 2 541
 • 8
 • 3 248
Sök