Av
den
11 maj 2010

Jahapp, så var det dags igen då!

Efter att Benjamin varit riktigt dålig hela förra veckan blev han piggare i helgen. Han var uppe, gick till och med ut en sväng, satt vid datorn osv.

Igår var de lediga från skolan men imorse skickade jag iväg honom. Efter några timmar ringde han mig på jobbet, jättedålig.
Hans lärare hade skickat honom till skolsyster men syster hade inte tid med honom så då gick han hem.
Han lät verkligen inge bra!

Jag fick ringa Jonas som fick åka hem och sen vidare mot vårdcentralen.

Där fick de först träffa sköterskan som jag hade pratat med i telefon. Hon tyckte inte heller att det såg bra ut i halsen så hon ville att han även skulle träffa en läkare. Efter en timmes väntan talar läkaren om att hon inte har tid!
Så de fick vänta en stund till, på en annan läkare.

In kommer Muhammed och ber Benjamin att han ska klä av sig och lägga sig på mage på britsen(?). Benjamin frågar om han verkligen ska ligga på mage?
– Ja lägg dig på mage på britsen!
Benjamin gör som han säger och får skäll. – Lägg dig på mage sa jag!
Suck, han menade alltså rygg…

Jaja… Jonas bad honom kolla Benjamins öron eftersom han klagat över lite värk även där. Efter en snabb check sa han att det såg bra ut. De tog 4 (!) halsodlingar och alla såg bra ut!
Sänkan var också bra men de tog inte ens tempen på honom!

Läkaren ordinerade alvedon och vila, som vanligt…

Tyvärr förstod varken Jonas eller Benjamin hälften av vad läkaren sa 8) men det har tydligen skickats iväg ett test på långtidsodling och svaret kommer väl i nästa vecka.

Både vi och sköterskan tycker att det är skumma symptom han har, särskilt som inget visar något fel. Men fel är det uppenbarligen när han mår urkasst!

Utslagen på kroppen har inte försvunnit helt heller… De trodde att det kunde vara scharlakansfeber eller körtelfeber men inget prov visar ju på det så… Skumt!

Vi får se hur han mår imorgon. Nu sover han iafallafall, fullproppad med alvedon.
Mår han inte bättre imorgon blir det ett nytt besök till VC, till en annan läkare!

 

 

Taggar
LIKNANDE INLÄGG
2 kommentarer
 1. Svara

  morsan

  11 maj 2010

  Alltså, en läkare måste kunna svenska språket, basta! Det finns ju inget viktigare än att kunna göra sig förstådd, sen må läkaren vara dansk, tjeckisk, irakisk eller va sjutton som helst. Dom ska ha språktester och slutprov och innan dess får dom jobba som läkare men inte med patientkontakt! Jag vet precis hur det är, man vågar inte öppna munnen för att man blir kallad rasist, men va sjutton, jag skulle lika gärna kunna säga det till en skåning! Dom begriper man ju inte alltid heller…
  Nä på dom bara, men, ni ska ju hinna jobba också! Hälsa nu den lilla kraken, nu ska jag gå o lägga mig och föreslår att du gör detsamma, hihi 😯
  .-= morsan´s senaste blogginlägg >> Glädje och sorg =-.

 2. Svara

  Synnöve

  12 maj 2010

  Men i jisse namn alltså…
  Stackars Benjamin. Inte nog med att han är dålig, får en läkare som inte kan språket heller.

  Det finns nått som heter ROSFEBER. Min väninnas dotter har haft det två gånger.
  Kan vara det. Hon blev inlagd på sjukhus. Det är kroppen som reagerar på sig själv. Nästan samma symtom som Benjamin har.
  Sök på google. Enklast kanske.

  Håller med Paula. Det är alltid bra att kunna språket, men när man ska jobba som läkare är det extra viktigt att man kan göra sig förstådd och förstå vad patienten säger.
  Tänker på alla äldre som kanske inte är så bevandrade i engelska tex.
  Det är hemskt att det ska vara så.

  Hoppas att halsodlingarna ger nått svar. Finns inget värre än ens barn blir sjuka.
  Kramar till er.
  .-= Synnöve´s senaste blogginlägg >> Frigjøringsdagen 8 mai. =-.

SKRIV EN KOMMENTAR

Vad skoj att du har hittat till min livsstilsblogg! Här bloggar jag om min vardag i Dalarna, om små och stora händelser och annat som intresserar mig. Jag är en singeltjej med tre vuxna barn och tre barnbarn. Jag jobbar som driftoperatör med administration och trivs jättebra. På fritiden har jag intressen som fotografering, bildbehandling och webb, böcker och musik, fika och inredning. ♥ Välkommen åter! ♥

Arkiv
Tidigare bloggat
Bloggkanaler
FollowStatistik
 • 138
 • 759
 • 430 856
 • 2 541
 • 8
 • 3 248
Sök