Hälsa & Livsstil Vardagsliv

Jobb hemifrån och lite stingslig

Av
den
5 december 2020

Nu är det bestämt att jag jobbar hemifrån iallafall till årsskiftet.
Coronafallen bara ökar, både här i Falun/Dalarna och i hela landet. Min chef testades positivt i veckan.
Jag är inte jätteorolig över att bli smittad men jag vill inte åka omkring och dra runt på smitta så kan jag avstå mina 4 bussar om dagen är det bra.

Det är lite blandade känslor. Jag har börjat vänja mig vid att sitta hemma och jobba och jag får mycket gjort men jag saknar självklart det sociala.
Paulinas pojkvän Emil har precis (äntligen!) fått jobb så hon har hängt här hos mig på eftermiddagarna/kvällarna i veckan då han jobbat.

Jag kan ju inte påstå att jag är ute mycket. Jag beställer hem mat från Ica Maxi och nu när jag inte har hund längre är det inget som tvingar mig ut.

Jag som älskar mörkret och hatar snö och vinter har ändå lite blandade känslor. Nu är klockan 15 och det är kolsvart ute.
Jag försöker göra det bästa av det med massor av tända ljus och mys men visst är man extra trött.

Jag har julpyntat här hemma, med det lilla jag har. Ljusstakar i både kök och vardagsrum och lite andra ljuskällor, sen är jag nöjd.

Jag vet fortfarande inte hur julen här blir. Mamma verkar inte komma och Paulina pratar om att de även ska åka till Emils mamma så jag får se, kanske blir det en ensam jul.

Orkidén på jobbet har börjat knoppa, lagom till jul

Som om det inte skulle vara deppigt nog med mörkret dygnet runt, Coronan och allt annat så beslutade jag mig för att sluta röka för 5 dagar sedan.
Lika bra när jag är ensam hemma och ingen behöver stå ut med mig.
Dagarna tillbringas mest liggandes i soffan, gloendes på sista säsongen av Greys Anatomy.

Vad jag ska göra med mitt liv sen när det vet jag inte. Just nu hjälper det mig att klara röksuget iallafall.

 

Taggar
LIKNANDE INLÄGG

SKRIV EN KOMMENTAR

Vad skoj att du har hittat till min livsstilsblogg! Här bloggar jag om min vardag i Dalarna, om små och stora händelser och annat som intresserar mig. Jag är en singeltjej med tre vuxna barn och tre barnbarn. Jag jobbar som driftoperatör med administration och trivs jättebra. På fritiden har jag intressen som fotografering, bildbehandling och webb, böcker och musik, fika och inredning. ♥ Välkommen åter! ♥

Arkiv
Tidigare bloggat
Bloggkanaler
FollowStatistik
  • 171
  • 1 711
  • 395 913
  • 2 541
  • 8
  • 3 248
Sök