Foto Vardagsliv

Jag ska sälja min kamera!

Av
den
5 januari 2019

Imorse vaknade jag av att Paulina knatade upp halv åtta. Vi har blivit arbetsskadade båda två tror jag, haha.
Hon började klockan sju både onsdag, torsdag och fredag så hon har klivit upp strax efter fyra på morgnarna.

Skönt iallafall med en lugn morgon. Jag har slappat i soffan, ätit frukost i soffan och sett serier, från soffan såklart.
Sen tog jag tag i dagen, gick utmed vovven och började städa undan julen. Nu är hemmet rent och julen borta, ganska skönt ändå. Önskar att jag kunde köpa lite mer belysning och fler växter för det känns ganska tomt nu utan julbelysningen.

Om någon timme kommer det en tjej för att titta på min kamera som jag har satt ut på annons! 😳

Nej jag har inte blivit sjuk, jag har bara ändrat mig.
Jag ÄLSKAR min Sony a6000!
Men, det är av främst 2 anledningar som jag har bestämt mig för att sälja den. Det första är att den är stor och klumpig. Inte alls för att vara en systemkamera egentligen men för mig som faktiskt vill ha den med mig vart jag än går. Det går inte just nu för den får definitivt inte plats i fickan.
För det andra så är det inte inbyggd stabilisering i den och för mig påverkar det för jag har insett att jag har svårt att hålla kameran blickstilla. För några år sedan var det inga större problem men nu orkar inte min handled riktigt med tyngden och det gör att jag ofrivilligt småskakar vilket syns på bildresultatet.

Så jag har funderat och funderat och jag vill byta kamera.
Jag ska nog satsa på en Sony RX100 III.
Den är väldigt liten men har ändå bra funktioner, det mesta som jag vill ha och den har fått lysande recensioner överallt. Den enda nackdelen är att den inte är anpassad för macrofoto vilket ju jag gillar, men det går nog ändå med min Raynoxlins.
Fördelarna är många, storleken, fotar bra i dåligt ljus, rawfoto, vinklingsbar skärm, ljusstyrka på f/1,8-f/2,8, optisk bildstabilisering, wifi mm.

Om jag säljer min gamla idag så blir det en tur till Borlänge för att kika på den nya. Annars blir det en lugn eftermiddag hemma.
Paulina och Olivia ska ut ikväll så jag får roa mig själv.

 

Taggar
LIKNANDE INLÄGG
2 kommentarer
 1. Svara

  mamma

  5 januari 2019

  `Hur gick det?

  • Svara

   saija

   6 januari 2019

   Både bra och dåligt… Kameran med ett objektiv blev sålt igår och troligtvis får jag det andra objektivet sålt idag.
   Så jag slänger mig på bussen för att ta mig till Elgiganten i Borlänge men för säkerhets skull kollar jag lagerstatusen igen när jag sitter på bussen, och då finns det inga kameror kvar i Borlänge! 🙁
   Bara någon timme tidigare fanns det. Så det var bara att hoppa av bussen, vänta en halvtimme och åka hem igen. Suck… Får beställa den på nätet istället. Men du vet ju hur jag är, otålig. Jag hade ju velat ha den idag.

SKRIV EN KOMMENTAR

Vad skoj att du har hittat till min livsstilsblogg! Här bloggar jag om min vardag i Dalarna, om små och stora händelser och annat som intresserar mig. Jag är en singeltjej med tre vuxna barn och tre barnbarn. Jag jobbar som driftoperatör med administration och trivs jättebra. På fritiden har jag intressen som fotografering, bildbehandling och webb, böcker och musik, fika och inredning. ♥ Välkommen åter! ♥

Arkiv
Tidigare bloggat
Bloggkanaler
FollowStatistik
 • 91
 • 749
 • 429 955
 • 2 541
 • 8
 • 3 248
Sök