Vardagsliv

Jag borde visa…

Av
den
3 juni 2012

… att jag lever! För det gör jag, men blogglusten är som bortblåst just nu. :thumbsdown:

Lusten till det mesta är faktiskt bortblåst just nu. Varför vet jag inte. Tråkigt!
Det kan ha att göra med att jag har haft mycket värk den senaste veckan och det är nog en kombination av flytt och väderomslag. Jag är konstant trött, sådär trött så att jag inte orkar/vill ta mig för någonting alls.
Den senaste veckan har mest tillbringats i sängen faktiskt, förutom någon liten tur ut.

Vi har kommit i ordning här hemma, förutom några småsaker som måste fixas. De satte inte upp några gardinfästen i vardagsrummet så jag har inte lyckats få upp några gardiner än men jag vill ha det ljust just nu så mig har det inte stört så mycket, men visst blir det mysigare med gardiner ändå. Igår lossnade torkhissen i badrummet från taket! Ett stort fult hål blev det!
Så imorgon måste jag ringa hit vaktmästaren…

I helgen har det varit Falukalaset i stan. Barnen var där i fredags men igår regnade det konstant hela dagen och vi hade runt 4-5 grader så ingen ville åka dit. Jonas och jag åkte till Kupolen en sväng och köpte bland annat nya minnen till min dator.

Imorgon ska Paulina uppträda på en soaré i skolan och om någon vecka åker de på klassresa till Stockholm. Sen är det skolavslutning för alla barnen.

Den enda som inte riktigt ser fram emot sommarlovet är Simon, som kommer att vara luspank hela sommaren. Jag fattar inte hur det är tänkt att en 17-åring ska klara sig utan ett öre under 3 månader!?
Det hade faktiskt varit bättre om de hade sänkt studiebidraget varje månad istället så att det räckte hela året.

Långt ifrån alla som söker får ju tag i ett sommarjobb!

Simon sökte 2 sommarjobb, hos Kopparstaden och hos kommunen – han fick inget!
Han hade verkligen sett fram emot att jobba, tjäna pengar så att han kunde hitta på något skoj i sommar och få ihop en start till en ny dator. Nu kommer han inte ens att kunna fylla på sin mobil och han tar sig ingenstans i sommar då skolkortet inte gäller.
Förstår att han är ledsen!

 

 

Taggar
LIKNANDE INLÄGG
5 kommentarer
 1. Svara

  Tette Merio

  3 juni 2012

  Måste säga att Nynäshamns kommun är suveräna när det gäller att fixa sommarjobb åt ungdomarna här. ALLA ungdomar som vill ha jobb FÅR jobb, som kommunen fixar! (Dock “bara” tre-fyra veckor per ungdom, men ändå.) Zacharias har fått jobb den vägen (och även andra vägar som han själv sökt) varje sommar i säkert fem års tid nu och även denna sommar kommer han jobba en del genom kommunens försorg. Sen är det stopp, eftersom han nu går ut gymnasiet och dessutom fyller 21 i år.

  De övriga sommar/extrajobb Zacha har haft har han fått genom att själv söka på MASSOR av ställen. Han har skrivit CV under vårarna och sen personligen gått runt med dem till ooootaliga ställen. Och hittills har han aldrig varit arbetslös under ett sommarlov sedan grundskolan.

  Jag vet inte om det är svårare att få jobb där hos er, men i vilket fall som helst så tycker jag inte Simon ska ge upp, utan fortsätta söka. Gå in i varenda affär han passerar, kyrkogårdar, kiosker, etc och personligen visa upp sig.

  Kram!/Moster Tette.

  • Svara

   Saija

   3 juni 2012

   Här får ca 200 av 800 ungdomar jobb och bara i 2-3 veckor. Här är det erkänt svårt att få tag i sommarjobb och bara på Djurmagazinet (som inte ens tar emot sommarjobbare) får in ca 5-10 ansökningar PER DAG! Så det är tufft och det är surt när han själv så gärna vill. Han ger inte upp men det är klart att han blir ledsen. Vet ju själv hur det är att söka och söka och inte få och ännu svårare är det ju för honom, som inte är 18, inte har körkort och ingen arbetslivserfarenhet. 🙁
   Kändes bara så trist när han verkligen ville tjäna egna pengar…

 2. Svara

  Anne-Marie

  3 juni 2012

  Skicka ett mail till mig…….. kram

  • Svara

   Saija

   3 juni 2012

   Skickat 🙂

 3. Svara

  Tette Merio

  4 juni 2012

  Ja, jag förstår att det är surt och att han är ledsen över det. Absolut! Håller tummarna för att det dyker upp något åt honom, så han får in lite sommarpengar åt sig!

  Kram igen!/Moster Tette.

SKRIV EN KOMMENTAR

Vad skoj att du har hittat till min livsstilsblogg! Här bloggar jag om min vardag i Dalarna, om små och stora händelser och annat som intresserar mig. Jag är en singeltjej med tre vuxna barn och tre barnbarn. Jag jobbar som driftoperatör med administration och trivs jättebra. På fritiden har jag intressen som fotografering, bildbehandling och webb, böcker och musik, fika och inredning. ♥ Välkommen åter! ♥

Arkiv
Tidigare bloggat
Bloggkanaler
FollowStatistik
 • 233
 • 861
 • 348 779
 • 2 541
 • 8
 • 3 246
Sök