Hälsa & Livsstil Vardagsliv

Jag blev en pumpa!

Av
den
7 oktober 2018

Söndag… Åhh jag hade behövt ännu en dag ledigt!

Idag ska jag hinna med massor. Städa, blogga, mitt “veckospa”, måla naglarna och ja, som ni kan se, FÄRGA HÅRET! 😳
Ja, vad tusan hände???
Jag och mina idéer kan man väl sammanfatta det med… Tänkte att det vore snyggt med en orange ton i håret.
Ehhh….???
Men, nu får jag ju en bra anledning till att färga det svart igen 😜 Jag har saknat det svarta enormt de sista månaderna men ändå dragit mig för att färga. Jag vill ju inte behöva raka av det nu igen liksom bara för att jag är impulsiv. (Nä då går jag och blir en pumpa istället!? Nåja, det är ju Halloween snart!)
Det är nog så, jag trivs bäst i svart och jag får väl helt enkelt ta att det är skitjobbigt med utväxten och att jag måste färga det minst var 10:e dag.

Jag har länge önskat att det fanns mindre förpackningar med färg, tänk er alla som bara behöver färga utväxten men ändå måste öppna en hel förpackning med hårfärg, så himla onödigt! 
Igår hittade jag en förpackning med färg som man kan dela upp så en förpackning borde räcka 2 gånger för min del. Den kostade 44 kr på “Normal” och det innebär ju att jag skulle klara mig på ca 2 förpackningar i månaden (4 färgningar). Toppen!

Jag klippte mig igår också. Alltså, jag vet nog ingen som har så mycket hår som jag. Jag vet att många vill byta med mig men nää, det är inte alls kul att ha så tjockt hår som jag. Det blir som en tjock matta på huvudet!
Jo jag vill spara ut håret, iallafall en del, men jag har insett att jag inte kan spara allt samtidigt. Så nu rakade jag sidorna igen och får vänta på att längden uppepå blir lite längre innan jag ger mig på att spara resten också.

Passade samtidigt på att köra ett varv med urtunningssaxen och wow vilken skillnad det blev! Så mycket skönare för huvudet och mycket lättare att “styla”.

Nää, dags att ta tag i dagen om jag ska hinna med något vettigt.
Jag vill gärna hinna ut en vända och fota också och jag borde ta mig till Ica i Slätta för att hämta ett paket med hundmat.

Men först, frukost framför Youtube.

Förresten, följer ni någon på Youtube?
Jag har liksom aldrig riktigt fastnat för Youtube trots att jag har en dotter som följer typ allt och alla.
Men, nu följer jag 2 personer, Therese Lindgren och Familjen Torsgården (förutom alla andra kanaler som innehåller fototips mm)
Therese humor älskar jag och jag tycker att det är lättsamt innehåll, hon är en härlig människa!
Och familjen Torsgården, vem vill inte bo så där och kunna leva på sina digitala medier? En massa djur i ett hus på landet, underbart!

 

 

Taggar
LIKNANDE INLÄGG
5 kommentarer
 1. Svara

  Paula

  7 oktober 2018

  Men kära söta, nu kan inte ens din snälla mamma säga att det var snyggt. visserligen är orange min älsklingsfärg,, men helst på gardiner och tapeter, hahahaha Men jag gillade ju ditt gråa, men förstår om det känns lite väl mesigt. Jag följer en finsk komiker på youtube, en bokkritiker som heter Yokiko Duke, och så Jonna Jinton förstås, som börjat vlogga massor alldeles nyligen, tidigare var det mest blogg som gällde för henne.

  • Svara

   saija

   13 oktober 2018

   Haha nää det såg verkligen hemskt ut! Så ja, nu är det svart igen.
   Jonna Jinton följer jag också, har ju följt hennes blogg länge men det är inte förrän nyligen som jag börjat se på Youtube. Det är så lagom att slå på ett avsnitt av någon på UT på tv;n när jag kommer hem från jobbet och slänger mig i soffan, eller när jag äter kvällsmat. Jag följer ingen serie just nu och en film är för lång.

 2. Svara

  Maria

  7 oktober 2018

  Har du testat hårfärg på burk? C körde knallrosa på burk från Directions förut när hon hade rosa/svart.och så finns ju Manic Panic också även om den kostar någon krona mer. Då tar man ju bara så mycket man behöver varje gång och sparar resten till nästa. En liten varning dock. Fördela svarta färgen med pensel för när jag hade handskar till det gick färgen rätt igenom handskarna. Efter det har jag kört med pensel varje gång. Directions finns på Lyko också så det är ju nära jobbet för dig, fast jag länkade inte dit eftersom det var bra med en bild på burken tänkte jag. 🙂 https://shock.se/produkt/hair-colour-dir-ebony/ https://shock.se/produkt/classic-raven/

  • Svara

   saija

   13 oktober 2018

   Japp, använde ju både Directions och Manic panic förut när jag hade en släng av rosa i mitt annars svarta hår 🙂
   Men det fäster inte om jag inte bleker det först, iallafall inte det svarta, och bleka vill jag inte. Det funkar ju som sagt med vanlig svart färg men det är hemskt onödigt dyrt när man bara behöver en tredjedel av en hel förpackning. Men just de färgerna på burk hade varit TOPPEN om de fungerade på oblekt hår, det är exakt något sådant jag saknar. Kram!

 3. Svara

  Maria

  9 oktober 2018

  Hamnade min kommentar i spamfiltret eftersom jag la in länkar tro? I alla fall för att lösa problemet med att spara färg, färg på burk kanske? C körde med Directions som finns på Lyko. Obs! Använd pensel. Den svarta färgen gick rätt igenom handskarna när jag inte gjorde det.

SKRIV EN KOMMENTAR

Vad skoj att du har hittat till min livsstilsblogg! Här bloggar jag om min vardag i Dalarna, om små och stora händelser och annat som intresserar mig. Jag är en singeltjej med tre vuxna barn och tre barnbarn. Jag jobbar som driftoperatör med administration och trivs jättebra. På fritiden har jag intressen som fotografering, bildbehandling och webb, böcker och musik, fika och inredning. ♥ Välkommen åter! ♥

Arkiv
Tidigare bloggat
Bloggkanaler
FollowStatistik
 • 232
 • 857
 • 404 620
 • 2 541
 • 8
 • 3 248
Sök