Hälsa & Livsstil

Ja, jag ÄR sjuk!

Av
den
4 september 2013

Fy tusan säger jag bara! Det är inte ofta jag blir sjuk men nu har jag verkligen känt mig dålig.
Det började med att jag fick mer och mer ont i halsen, hela kroppen värkte och jag hade frossa. Inatt var det fruktansvärt. I fyra timmar låg jag i sängen och skakade av frossa, innan jag klev upp och stoppade i mig några tabletter, och sen vände det och jag låg och toksvettades hela resten av natten.
Halsen gör fruktansvärt ont, det är inget skoj när man varken kan äta eller dricka ordentligt, när man nästan börjar gråta av smärta så fort man ska svälja.

 

Så inatt bestämde jag mig, jag måste söka hjälp!
Det ska mycket till innan jag frivilligt går till en läkare men nu var det dags…

Fick en tid till en distriktssköterska klockan två idag.
Hon var lite stel, stram. -Jaså, du har lite ont i halsen? var hennes första kommentar när hon kom och hämtade mig i väntrummet.
Men vad fan, jag har JÄVLIGT ONT i halsen, annars hade jag inte åkt hit!!!! Grrr…

Sen fortsatte hennes små gliringar och kommentarer och hon visade rätt tydligt att hon tyckte att jag var fjantig som kom dit för halsont.

Efter en del suckar så tog hon halsprov, sänka och tempen.
Hon försvann in i ett rum med proven och jag satt utanför och väntade.
När hon kom ut tittade hon på mig och sa: -Du ÄR väldigt sjuk!

Hoppsan!
Febern låg på 39,7 trots att jag tagit 2 voltaren några timmar tidigare, sänkan låg på 121 och jag hade streptokocker (halsfluss) med möjlig halsböld.

Nu har jag fått antibiotika och jag hoppas att det vänder snart för det här var verkligen ingen höjdare!

 

 

Taggar
LIKNANDE INLÄGG
1 kommentar
 1. Svara

  mamma

  4 september 2013

  krya-på-dej-kram där fick hon jävla kärring!

SKRIV EN KOMMENTAR

Vad skoj att du har hittat till min livsstilsblogg! Här bloggar jag om min vardag i Dalarna, om små och stora händelser och annat som intresserar mig. Jag är en singeltjej med tre vuxna barn och tre barnbarn. Jag jobbar som driftoperatör med administration och trivs jättebra. På fritiden har jag intressen som fotografering, bildbehandling och webb, böcker och musik, fika och inredning. ♥ Välkommen åter! ♥

Arkiv
Tidigare bloggat
Bloggkanaler
FollowStatistik
 • 150
 • 2 467
 • 405 191
 • 2 541
 • 8
 • 3 248
Sök