Instagram

Inlägg från Instagram

Av
den
28 september 2021

Liten #noelle har varit på 1-årskontroll på BVC idag och då fick hon även vaccinationen. Hon blev lite ledsen men det gick över fort när sköterskan blåste lite såpbubblor. På kvällen, ca 6 timmar senare, facetimade jag med Noelle och Paulina när Noelle blev alldeles konstig. Hon blev helt slö och slapp och bara lutade sig mot Paulina och till sist var hon som avsvimmad/medvetslös. Vi fattade ju först inte om hon somnat eller vad som hände men hon var helt okontaktbar och slapp i hela kroppen. Till sist fick Paulina lyfta upp henne och lägga ner henne på soffan och då vaknade hon till och efter en stund var hon sig själv igen.
Paulina ringde 1177 och svaret blev att hon fått en reaktion av vaccinet:
Hypotonisk-hyporesponsiv episod (HHE) är ett syndrom som påminner om svimning och som påträffas hos små barn som en sällsynt biverkning efter vaccination. Man känner inte till den exakta förekomsten av HHE. I en omfattande svensk studie förekom HHE hos 3‒4 barn av tiotusen som fått acellulärt kikhostevaccin.
Symtomen uppträder ganska snabbt, men senast inom 48 timmar från vaccineringen.
Under ett HHE-anfall
– är barnet blekt eller blåaktigt
– är barnet slappt
– reagerar barnet dåligt eller inte alls på sin omgivning.Symtomen uppträder snabbt och kan verka skrämmande. De försvinner dock av sig själva och tillståndet är inte förknippat med efterverkningar.

Jag hade aldrig hört talas om det här!
Otäckt var det men det är inget farligt tydligen…
Lilla skruttan ❤️

Taggar
LIKNANDE INLÄGG

SKRIV EN KOMMENTAR

Vad skoj att du har hittat till min livsstilsblogg! Här bloggar jag om min vardag i Dalarna, om små och stora händelser och annat som intresserar mig. Jag är en singeltjej med tre vuxna barn och tre barnbarn. Jag jobbar som driftoperatör med administration och trivs jättebra. På fritiden har jag intressen som fotografering, bildbehandling och webb, böcker och musik, fika och inredning. ♥ Välkommen åter! ♥

Arkiv
Tidigare bloggat
Bloggkanaler
FollowStatistik
  • 114
  • 1 774
  • 396 066
  • 2 541
  • 8
  • 3 248
Sök