Vardagsliv

Ica´s matkasse

Av
den
8 maj 2012

Nu är vi inne på andra veckan av Icas matkasse.
Jonas och barnen är lite skeptiska till detta men det är ju lätt för dem att gnälla då de aldrig behöver tänka på matplaneringen :tongue:

Jag tycker att det känns smidigt!
Vi hämtar vår matkasse nere på Ica på måndag eftermiddag/kväll och maten ser fräsch ut.

Jag skulle fortfarande vilja kunna betala för en hel månad i taget och jag skulle även vilja ha inköpslistan för en månad i taget men i övrigt är jag nöjd med upplägget. Ibland kan det vara lite för lite mat åt vår familj eftersom matkassen är för 4 personer men vi ökar på med extra sallad och knäckebröd till maten så går det bra.

Visst kan även jag sakna vår “vanliga” mat men vi har ju ingen matkasse på helgerna så då kan vi bestämma själva vad vi ska äta.

I förra veckan testade vi den billiga matkassen och den var sådär. Det kanske var så att just den veckan inte passade mig, eller så är det helt enkelt så att inspirationsveckan är mycket bättre/godare?
Maten smakade i stort sett ingenting, kryddningen verkar obefintlig. Jag får helt enkelt ösa på mer kryddor själv för här hemma ska maten ha smak. Jag kan tänka mig att det är annorlunda för barnfamiljer med små barn.

Den här veckan ska vi testa inspirationskassen, som är något dyrare, så får vi se hur vi ska välja fortsättningsvis.
Tanken är att vi ska ta billiga veckan varannan vecka och inspirationskassen varannan men om inte nästa veckas billiga kasse är bättre så går vi nog över på inspirationskassen helt.
Visst, det är dyrare men å andra sidan känns det inget kul att laga mat som ingen tycker om eller som inte äts upp så…

 

Så här såg gårdagens middag ut från inspirationskassen. Jättegott!
 

Matkasseguiden kan du läsa mer om olika matkassar

 

 

Taggar
LIKNANDE INLÄGG
2 kommentarer
 1. Svara

  mamma

  8 maj 2012

  Du spar väl recepten så har du ju om ett par månader många nya favoriter så du kan handla ingredienserna själv som omväxling. Jag skulle säkert testa om jag nu inte hade all tid i världen att både handla och laga mat. :thumbsup:

  • Svara

   Saija

   9 maj 2012

   Haha jaa om jag hittar några favoriter så… 🙂
   Jag har ju också tid egentligen, men ingen inspiration, alls 🙁

SKRIV EN KOMMENTAR

Vad skoj att du har hittat till min livsstilsblogg! Här bloggar jag om min vardag i Dalarna, om små och stora händelser och annat som intresserar mig. Jag är en singeltjej med tre vuxna barn och tre barnbarn. Jag jobbar som driftoperatör med administration och trivs jättebra. På fritiden har jag intressen som fotografering, bildbehandling och webb, böcker och musik, fika och inredning. ♥ Välkommen åter! ♥

Arkiv
Tidigare bloggat
Bloggkanaler
FollowStatistik
 • 62
 • 1 721
 • 342 836
 • 2 541
 • 8
 • 3 244
Sök