Vardagsliv

I grevens tid!

Av
den
11 maj 2012

 

Det här brevet damp ner i brevlådan idag. Till Simon, från Finland… På finska…

Jag använde Googles översättningsverktyg och översatte första meningen och insåg att brevet handlade om värnplikten!
Tog kort på brevet och mailade kära mamma som fick översätta.

Fick till svar:
Hihi, fick Simon hicka?
Det står att han som innehar dubbelt medborgarskap inte är skyldig att göra lumpen i Finland. Om han däremot flyttar till Finland före 30 års ålder ska han anmäla sig för tjänstgöring. Om han däremot så önskar så kan han begära att få göra lumpen i Finland även då han är bosatt här i Sverige.
Och det vill han väl?….

Haha det var nog i grevens tid vi bytte medborgarskap!

 

 

Taggar
LIKNANDE INLÄGG

SKRIV EN KOMMENTAR

Vad skoj att du har hittat till min livsstilsblogg! Här bloggar jag om min vardag i Dalarna, om små och stora händelser och annat som intresserar mig. Jag är en singeltjej med tre vuxna barn och tre barnbarn. Jag jobbar som driftoperatör med administration och trivs jättebra. På fritiden har jag intressen som fotografering, bildbehandling och webb, böcker och musik, fika och inredning. ♥ Välkommen åter! ♥

Arkiv
Tidigare bloggat
Bloggkanaler
FollowStatistik
  • 138
  • 759
  • 430 857
  • 2 541
  • 8
  • 3 248
Sök