Djurliv

Hur man reser till USA med hund

Av
den
30 april 2019

Att ta med hunden till USA kan vara krångligt. Det finns saker man måste tänka på när det gäller resor med husdjur, särskilt utomlands. Det bästa sättet är att förbereda sig noga innan man reser. Om du planerar att flyga och vill ta din hund med dig, finns det en rad olika saker att välja mellan. Din hund kan resa i kabinen med dig, eller under flygplanet som last. Ditt husdjur anses vara extra bagage, och du kommer att debiteras enligt vikten, inklusive husdjurets bur. På de flesta flygbolag kan din hund endast tas som en handbagage om buren passar under sätet framför dig.

Förberedelser
Förbered din hund för resan långt innan det är dags. Det kan vara väldigt stressande för djur, så det är viktigt att de är tillräckligt förberedda. Låt hunden bli bekant med en bur som är stor nog för att hunden ska kunna stå upp och vända sig om. Träna hunden för att associera buren med positiv feedback. Lär hunden att sitta i buren medan du är ute.

Du behöver själv ansöka om ett ESTA, ett elektroniskt inresetillstånd, för att komma in i USA. Man ansöker om det online, och får oftast svar direkt. Ibland kan det dock dröja lite längre, så se till att göra det i god tid. Vilka är ESTA-frågorna? De handlar bland annat om personlig information, medborgarskap och nationalitet, tidigare brottslighet och kontaktinformation.

Veterinärbesiktning
Berätta för din veterinär du planerar att resa till USA i god tid, eftersom det tar tid att göra vissa saker. Det ska tas blodprov, göras vaccinationer, och hunden ska vara chip-märkt. Dessutom behöver du ett intyg från veterinären som talar om att hunden är frisk och vaccinerad, och kan resa. Hunden måste även vara vaccinerad mot rabies, samt ha ett certifikat som intygar det. Kolla upp hur lång tid i förväg vaccinet måste tas, så att hunden inte behöver sitta i karantän.

Certifikatet ska innehålla:

 • Namn och adress till ägaren
 • Hundens ras, kön, ålder och färg
 • Datumet för rabiesvaccinationen
 • Produkter som används för vaccinationen
 • Det datum då vaccinationen löper ut
 • Namn, licensnummer, adress och underskrift av veterinären som utförde vaccinationen.

Olika flygplan har olika regler om hundar.
Vissa flygbolag tillåter inte hundar ombord alls, oavsett ras och vikt, så kontrollera med ditt flygbolag för att se till att hunden är tillåten på flygningen. De flesta flygbolag kräver att husdjur har ett hälsointyg som inte är äldre än 10 dagar.

Dags för flygresan
Märk upp buren med all nödvändig information som ditt namn, kontaktuppgifter, e-post och din destination. Klipp hundens klor innan resan. Mata inte hunden på minst 2 timmar innan flyget, och ge bara en lätt måltid innan dess. Rasta och promenera den ordentligt innan incheckning. Hundens komfort är A och O, så att flyga under en årstid som inte är för kall eller varm är bra. Försök att hitta ett direktflyg utan byten.

När du reser till USA måste du gå igenom tullen med hunden. Förutom att ha intyg från din veterinär och bevis på vaccination, måste du fylla i ett formulär som heter CPB-7501. Detta innehåller grundläggande kontaktinformation till dig och en rad frågor om din hund. Man kan ladda ner formuläret från flygbolagets hemsida. Lycka till!

Taggar
LIKNANDE INLÄGG

SKRIV EN KOMMENTAR

Vad skoj att du har hittat till min livsstilsblogg! Här bloggar jag om min vardag i Dalarna, om små och stora händelser och annat som intresserar mig. Jag är en singeltjej med tre vuxna barn och tre barnbarn. Jag jobbar som driftoperatör med administration och trivs jättebra. På fritiden har jag intressen som fotografering, bildbehandling och webb, böcker och musik, fika och inredning. ♥ Välkommen åter! ♥

Arkiv
Tidigare bloggat
Bloggkanaler
FollowStatistik
 • 147
 • 950
 • 430 572
 • 2 541
 • 8
 • 3 248
Sök