Hem Ljuva Hem Vardagsliv

Hemma hos Simon

Av
den
10 november 2014

I helgen åkte jag ner till Stockholm för att hälsa på, se hans nya hem och vara med och fira hans 20-årsdag.

Jag åkte mitt på dagen i fredags och jag valde att ta Masexpressen, dels för att jag tycker om att åka buss och priset är detsamma men även dels för att de bygger om kring tågstationen här i Falun och det är riktigt krångligt att ta sig dit.

Bussresan tog tre timmar och när jag kom fram till Stockholm klockan fem mötte Simon upp mig vid terminalen och vi åkte “hem” mot Vällingby. Jag hade köpt ett 72-timmars SL-kort via nätet och fått det hemskickat, hur smidigt som helst!

När vi kom fram fikade vi lite och Simon fick sin present, en fotobok som jag knåpat ihop med bilder från hela hans uppväxt, lite teckningar, skolarbeten och annat som har haft betydelse i hans liv.

Sen mätte vi fönster och gick till Vällingby centrum för att handla gardinstänger. Tyckte att de på Clas Ohlson var alldeles för dyra (när man kan köpa hela set på Ikea för 39:- så känns 350:- onödigt dyrt) men eftersom vi ville få upp gardinerna så köpte vi en 5 meter lång gardinspiral för 49:-, som dessutom räckte till både vardagsrum, kök och sovrum. :thumbsup:

Jag hade tagit med mig Chili con carne så vi köpte lite tillbehör och sen gick vi tillbaks hem och åt. Vi sa godnatt ganska tidigt eftersom båda var trötta.

 

På lördagen vaknade vi redan vid halv nio och efter några koppar kaffe påbörjade vi “operation ommöblering och fix”.

Innan ommöbleringen: Bara halva vardagsrummet var möblerat, den andra halvan var helt tom!
Efter: Vi bytte plats på sofforna så att den längsta står mot väggen. Den lilla bokhyllan fick flytta till en liten mellanvägg och databorden fick flytta till den tomma delen av vardagsrummet. Även tv-bänken och tv:n fick sig en ny bättre plats.
vrum1

Vi hjälptes åt att måtta och sätta upp alla tavellister och hänga upp gardinerna, som tyvärr var en bit för korta, men bättre än inga alls och nu känns rummet lite hemtrevligare.
DVD;n med sprakande brasa och/eller akvarium som Simon fick med sig när han flyttade satte vi såklart på medan vi donade och fixade.
Så småningom ska han få ett vardagsrumsbord av sin farmor, ett marmorbord, så sängborden som står där nu är temporära.

Jag tycker att vardagsrummet blev riktigt mysigt när vi var klara!
vrum2

DSCN7460

Datahörnan, Simons viktigaste del 😀
DSCN7459

Hallen, till höger ligger vardagsrummet, rakt fram till höger sovrummet och rakt till vänster badrummet. Bakom mig ligger köket.
hall

Sovrummet
20141108_113759

Köket med den fina gasspisen
simon_kok

Den mest använda prylen i Simons kök! :tunga:
DSCN7462

Simons alldeles egna adventskalender 🙄
Vuxen? Njä inte riktigt… haha
DSCN7461

Busted! :oj:
oops

 

I nästa inlägg kommer lite andra bilder från helgen…

Taggar
LIKNANDE INLÄGG

SKRIV EN KOMMENTAR

Vad skoj att du har hittat till min livsstilsblogg! Här bloggar jag om min vardag i Dalarna, om små och stora händelser och annat som intresserar mig. Jag är en singeltjej med tre vuxna barn och tre barnbarn. Jag jobbar som driftoperatör med administration och trivs jättebra. På fritiden har jag intressen som fotografering, bildbehandling och webb, böcker och musik, fika och inredning. ♥ Välkommen åter! ♥

Arkiv
Tidigare bloggat
Bloggkanaler
FollowStatistik
  • 31
  • 945
  • 355 849
  • 2 541
  • 8
  • 3 244
Sök