Livet som farmor och mormor Vardagsliv

Hängt med Skurt, Paulina och Vanessa

Av
den
3 december 2017

Igår eftermiddag kom Vanessa hit så att mamman skulle kunna gå ut med vännerna och svänga sina lurviga. Klockan blev snabbt kväll men vi hann med en snabb vända till affären och sen slog vi på en film och myste ner oss i soffan.
Jag bäddade åt Vanessa i soffan för nu början hon bli för stor att sova bredvid i en 120-säng, dessutom beter hon sig som en galen bläckfisk och både armar och ben far åt alla håll när hon sover!

Som vanligt så vaknade jag före henne så jag smög upp, kokade kaffe och gick ut på altan och satte mig. Flax flax, Skurt kom direkt och höll mig lite sällskap. Jag gav honom frukost, en fjärdedel av en talgboll, och han blev glad och den tog snabbt slut! 😀

Efter att vi väckt Paulina, ätit lite frukost och vaknat till liv så bestämde vi oss för att gå ut i solskenet. Vi gick till lekparken på gården bredvid där Vanessa ägnade sig åt att åka kana på rumpan i backen och gunga. Mitt i gungningen så ringde min telefon och det var Benjamin.
Gissa om jag hade en glad Vanessa sen som fick prata med pappa i telefon!? De har varken setts eller pratat med varandra på över 2 år! Det är lång tid för en 5-åring… men hon pratade på och lovade pappa att hon skulle rita en röd häst åt honom och skicka. ❤

 

Vi gick vidare till skolgården där Vanessa åkte linbana en stund och sen gick vi till Lidl för att köpa lite ingredienser till varm choklad, där hittade vi ett pussel som Vanessa ville ha, så det fick hon trots att det var 1000 bitar! 😬

 

Kom hem, lagade varm choklad med grädde och satte oss för att pussla. Jösses vad svårt, Vanessa försökte hänga på ett tag och var jätteduktig och plockade ut kantbitar men till och med jag och Paulina gav upp efter ett tag och lagade middag istället.
Även Skurt fick middag och han kom direkt när jag visade mig på altan. 💕

 

Mitt i middagen kom mamma för att hämta Vanessa, jag passade på att klippa mig lite och sen tog jag ett varmt bad, smörjde in mig och satte på pyjamas. En till kvällspromenad måste jag ta men då är det så mörkt så ingen ser att jag springer runt i pyjamasbyxor ute i området! 🙄

Imorgon väntar tidig morgon och jobb igen efter nästan en vecka hemma. Det känns som om jag varit borta i evigheter! Jag mår bättre iallafall, inte helt 100, men bättre…

Taggar
LIKNANDE INLÄGG
2 kommentarer
 1. Svara

  mamma

  3 december 2017

  Men varför heter stackars skatan Skurt? Kurt hade jag väl fattat…
  En liten klängapa är hon Vanessa, o vilket mysigt sammanträffande att Benne ringde just då. Att hon ens törs prata med honom när det händer så sällan.
  Men hon är en framåt tjej som inte är alltför blyg har jag märkt. Och hon blev alldeles blöt i rumpan av att åka kana…
  Nattipuss, har varit hundvakt åt Valter som är såå kär i Blinka så han bara vill pussa på hennes ögon! Och hon bara morrar…

  • Svara

   saija

   4 december 2017

   Han heter egentligen Kurt men det var gulligare att kalla honom Skurt 🙂
   Ja Benjamin visste att vi skulle ha henne så vi kom överens om att han skulle ringa men vi höll det hemligt för henne tills han faktiskt ringde. Vi får se när vi ska ha henne nästa gång, kanske kan vi passa in det även då.

SKRIV EN KOMMENTAR

Vad skoj att du har hittat till min livsstilsblogg! Här bloggar jag om min vardag i Dalarna, om små och stora händelser och annat som intresserar mig. Jag är en singeltjej med tre vuxna barn och tre barnbarn. Jag jobbar som driftoperatör med administration och trivs jättebra. På fritiden har jag intressen som fotografering, bildbehandling och webb, böcker och musik, fika och inredning. ♥ Välkommen åter! ♥

Arkiv
Tidigare bloggat
Bloggkanaler
FollowStatistik
 • 174
 • 894
 • 431 546
 • 2 541
 • 8
 • 3 248
Sök