Hem Ljuva Hem Vardagsrum

Halverat min soffa och en tur till tippen

Av
den
4 januari 2020

Jag börjar känna mig lite bättre, förutom en envis hosta främst när jag ligger ner, så idag har jag fått lite gjort.
Anders skulle komma hit med släp och vi skulle åka upp till tippen idag men han ringde precis och det blir framflyttat tills imorgon då han var tvungen att sko en häst.

Jag har iallafall förberett allt som ska slängas.

Den långa divandelen på soffan ska slängas. Soffan blir för stor för mitt nya vardagsrum och jag har inte råd att köpa en ny soffa just nu så jag för göra det bästa av situationen.
Soffan är inte tänkt att kunna delas egentligen så det var inte så bara. Själva delen gick lätt att lossa men det fanns inget tyg på sidan av soffan, bara trä, och det var ju inte så snyggt.
Löste det genom att ta en av de gamla sitsarna och häfta fast tyg med en häftpistol på kanten. Tyvärr tog jag ingen förebild, men hela delen längst ner på soffan sant kanten på ryggstöden var i trä. Resultaten blev bättre än innan iallafall.
Tyvärr så är inte dynorna heller anpassade för att plocka bort en del så det ser lite trist ut men jag tänker att man kanske kan dölja den delen med en pläd eller fäll så småningom.
Jag var även tvungen att ta bort benen på soffan då det inte fanns något bra ställe att sätta fast benen på framsidan, så nu står den direkt på golvet. Nåja, som sagt, en tillfällig lösning och bättre än ingenting.

Nu känns soffan jätteliten i det här vardagsrummet men det blir nog ok när vi kommer på plats i nya lägenheten.

Här ligger divandelen och väntar på att slängas på tippen.

Altanen ser ut så här. Kaos!
De nya hyresgästerna ville ha kvar den inbyggda bänken på altanen samt det stora glasbordet och stolarna, men resten här ute ska slängas. Köksbord och stolar, gamla dammsugare, kartonger, sopsäckar med gamla täcken och kläder mm mm.

Ja just ja, och en stor TUNG otymplig tvättmaskin!

Tänk, så här blir det varje vinter. Jag samlar på mig skräp på altan och varje vår får jag be någon om hjälp att köra till tippen.
Inte så lätt när man inte har körkort och bil.

Längtar härifrån nu…

I köket tog jag ju bort köksbord och stolar, de får inte plats i nya lägenheten och dessutom så är det inget jag iallafall skulle vilja ha kvar. Vi får äta i vardagsrummet så länge (vilket vi ju ändå oftast gör).
Jag har en idé för det nya köket, att bygga en slags barbänk i köket, men det återkommer jag till i ett senare inlägg.

Nu fungerar köket som ett “packrum”. Eftersom det är nästan 4 veckor kvar till flytten kan vi ju inte packa allt ännu utan jag packar lite här och lite där. Då är det perfekt att kunna ha olika kartonger öppna, en för julsaker, en för kök osv…
I resväskan tänkte jag samla just “ressaker” och sen ska den upp på nya vinden.

Eftersom vi har en liten pissnisse här hemma, min chihuahua Daniel som gärna markerar när det kommer in något nytt, så har jag skärmat av med kompostgaller så han inte ska kissa på kartongerna.

Så ja, så här ser vårt liv ut just nu, oreda och stök, och jag hatar det!
Men jag vet ju att det måste bli så ett tag så det är bara att stå ut, 3 veckor går fort!

På tal om det så ska jag knåpa ihop en Facebook-annons idag, angående flytthjälp. Jag har ju inte lyckats hitta någon som kan hjälpa mig än. 😬

 

 

 

Taggar
LIKNANDE INLÄGG

SKRIV EN KOMMENTAR

Vad skoj att du har hittat till min livsstilsblogg! Här bloggar jag om min vardag i Dalarna, om små och stora händelser och annat som intresserar mig. Jag är en singeltjej med tre vuxna barn och tre barnbarn. Jag jobbar som driftoperatör med administration och trivs jättebra. På fritiden har jag intressen som fotografering, bildbehandling och webb, böcker och musik, fika och inredning. ♥ Välkommen åter! ♥

Arkiv
Tidigare bloggat
Bloggkanaler
FollowStatistik
  • 172
  • 2 490
  • 403 071
  • 2 541
  • 8
  • 3 248
Sök