Grönkålschips – LCHFchips
Det låter konstigt, och inte speciellt gott, men det är faktiskt ett bra alternativ till vanliga chips om man som jag saknar det.
Nej, det är inte alls samma sak men man får knapra lite (även fast de mestadels smälter i munnen) och har man på både cayennekrydda, flingsalt och chiliflakes så får man även lite sting i dem.
Testa!

Grönkålschips
Gott och nyttigt snacks om man som jag saknar chips
Ingredienser
- 500 g färsk grönkål
- 1-2 msk olivolja
- 1-5 krm valfria kryddor
Instruktioner
- Sätt ugnen på 175 grader (vanlig ugn) Jag har en varmluftsugn och kör på 125 grader.
- Skölj av grönkålen
- Riv av små bitar från stjälken
- Lägg bitarna i en skål
- Blanda olivolja med kryddor och salt och blanda med grönkålen. Jag brukar ta hjälp av händerna så att allt blir täckt
- Vill du ha extra salt eller sting så kan du nu ha på lite flingsalt, chiliflakes eller liknande
- Ställ in i ugnen, ca 150-15 minuter beroende på ugn och värme. Här får man testa sig fram så de blir frasiga men inte brända.
Taggar
mamma
Nää det ska nog mycket till…de ser inte ens aptitliga ut, haha
Saija
Haha, nää det håller jag med om, men de funkar 🙂