Foto Webbigt

Gör en bloggdagbok!

Av
den
26 mars 2012

Eller något annat kul med dina bilder!

För många år sedan, innan digitalkamerorna kom, var ett av mina största intressen att fota och framkalla och sedan sortera in bilderna i album, gärna med lite bildtext till.
Idag gör jag inte längre det. Digitalkameran kom in i min värld och jag fotar som aldrig förr men bilderna samlas på datorn och det är inte ofta man går tillbaks och tittar på gamla foton på datorn.

Känner du igen dig?

Jag har länge funderat på att göra och nu när jag vann ett presentkort hos Fotoklok tog det inte många timmar innan min första fotobok var klar!

Jag hade redan bestämt mig för hur min bok skulle bli. En bloggdagbok!
En blandning mellan foton och blogginlägg.
Ett riktigt kul sätt att summera ett år på (Eller kanske en speciell händelse? Möjligheterna är oanade!) och det ska bli så skoj när min samling börjar bli klar och står här hemma i bokhyllan.
Jag kan enkelt bläddra tillbaks i tiden, barn och barnbarn kan titta och till och med gästerna kan få sig en smygkik in i vårt liv. 🙂

Jag har faktiskt tänkt att jag ska göra fotoböcker bakåt i tiden, lika länge som jag bloggat, alltså ungefär 10 år.
Men även framåt i tiden såklart!

 

Så här enkelt skapade jag min fotobok hos Fotoklok

Jag laddade ner Fotokloks programvara, öppnade den och valde vilken typ av bok jag ville skapa.
Här har du en hel del att välja på, olika storlekar, spiralbindning, mjuk pärm, hård pärm etc.

 

Programmet är verkligen lättarbetat och håller du musen över knapparna/ikonerna i programmet så får du små förklaringar. Mycket pedagogiskt upplagt!
Du ser alla dina skapade sidor i en lista högst upp i programmet och du kan alltid gå tillbaks och lägga till eller ändra.

På höger sida har du en meny där du kan välja på massor av färdiga mallar, bakgrunder, cliparts, former mm. Ett enkelt sätt att få fart på byggandet av sin bok!

Du behöver inte göra klart boken på en och samma dag utan du kan alltid spara den och fortsätta när du känner för det.

När du är nöjd och vill skicka in boken för tryck sker allt enkelt genom programmet och du får förhandsgranska och godkänna din bok innan den trycks.

Leveransen gick riktigt fort och efter 3 dagar hade jag min fotobok i brevlådan och jag är sååå himla nöjd! :thumbsup:

Det här var verkligen superkul, både att skapa boken och att få se den i tryckt form! Gör en fotobok du med, du kommer INTE att ångra dig!

 

 

Taggar
LIKNANDE INLÄGG
5 kommentarer
 1. Svara

  vuxenmamman

  26 mars 2012

  Tack för ett superbra tips. Så underbart roligt att göra sådant här. Jag bara måste göra detta och det omedelbart.

  KRAm

  • Svara

   Saija

   26 mars 2012

   Ja gör det! Du kommer INTE att ångra dig, det blev mycket bättre än jag hade hoppats på och sååå himla kul att ha kvar! 🙂

 2. Svara

  catja

  26 mars 2012

  Jättefint!

 3. Svara

  Micke

  31 mars 2012

  Man kanske skulle testa nått sånt där.. tänker nu i första hand på Egyptenresan jag gjorde i februari. Har beställt via Expert en gång och det blev fint också.

  • Svara

   Saija

   31 mars 2012

   Ja gör det! Jättekul minne, verkligen! För hur ofta går man tillbaks till gamla foton i datorn och kikar? Jag håller på med ännu en bok, om vårt bröllop 🙂
   Sen tänkte jag göra böcker varje år, i bloggform, foton blandat med texter. Och sen samla alla i bokhyllan, enkelt att ta fram och bläddra och nåt för gästerna att kika i 🙂
   Och jag kan rekommendera Fotoklok, bra pris, snyggt blev det och snabb leverans!

SKRIV EN KOMMENTAR

Vad skoj att du har hittat till min livsstilsblogg! Här bloggar jag om min vardag i Dalarna, om små och stora händelser och annat som intresserar mig. Jag är en singeltjej med tre vuxna barn och tre barnbarn. Jag jobbar som driftoperatör med administration och trivs jättebra. På fritiden har jag intressen som fotografering, bildbehandling och webb, böcker och musik, fika och inredning. ♥ Välkommen åter! ♥

Arkiv
Tidigare bloggat
Bloggkanaler
FollowStatistik
 • 138
 • 759
 • 430 857
 • 2 541
 • 8
 • 3 248
Sök