Vardagsliv

Ge mig ett jobb!

Av
den
22 februari 2017

Nu har jag ju ett jobb sedan ungefär ett år tillbaka men jag har lång erfarenhet från att vara arbetslös och söka jobb. Och jag har nog aldrig varit så stressad inombords som då. Många påstår att arbetslösa (fast jag föredrar att kalla mig det “mellan två arbeten”!) bara ligger hemma och latar sig och att det är så himla skönt att vara utan jobb, men så är det verkligen inte!
Man har en enorm press på sig att jaga jobb och det tar aldrig slut, det finns i huvudet hela tiden, man tänker alltid på olika möjligheter och man kan aldrig riktigt slappna av. Så det är långt ifrån semester att vara arbetssökande!

Jag söker fortfarande jobb, för även om man har ett jobb så kan man alltid söka sig till nya äventyr och det kan handla om att man tex söker andra arbetsuppgifter, andra arbetstider, högre lön osv.
Jag som jobbar som timanställd söker såklart efter en fast tjänst och självklart söker jag mina drömjobb.

Vilka tips har jag då till de som söker jobb?

För det första, det viktigaste tipset av alla! Lägg upp ett schema för ditt jobbsökande! Det kan låta konstigt men som arbetssökande är man som jag tidigare skrev aldrig riktigt ledig och det tär på en om det pågår länge. Så sätt av några passande timmar om dagen om du är arbetslös. Tex mellan 9-13. Då gör du inget annat än söker jobb, planerar för ditt jobbsökande, skriver cv, lägger in ditt cv på olika sidor, besöker potentiella arbetsplatser mm. Sen kan du slappna av på ett helt annat sätt, med gott samvete dessutom.

För det andra. Använd dig av kontakter. ALLA dina kontakter, allt ifrån släkt till vänner, gamla kollegor, träningskompisar mfl. Prata med alla om din situation och be dem gärna hålla ögon och öron öppna och tänka på dig om de får napp.

För det tredje. Använd dig av sociala medier. Lägg upp en “söka-jobb-annons” på din Facebook, Instagram, Twitter och liknande platser. Leta upp grupper där du kan göra reklam för dig själv. De flesta städer har en “tipsa om jobb-sida” eller liknande, skriv där.

För det fjärde. Skriv in dig på olika sidor, kolla in lediga jobb på Careerbuilder, skicka in ditt CV där du kan, skaffa ett konto på LinkedIn och gör reklam för dig själv och alla dina positiva sidor.

Och det femte, och sista tipset. Ge inte upp! 👍

 

 

Taggar
LIKNANDE INLÄGG

SKRIV EN KOMMENTAR

Vad skoj att du har hittat till min livsstilsblogg! Här bloggar jag om min vardag i Dalarna, om små och stora händelser och annat som intresserar mig. Jag är en singeltjej med tre vuxna barn och tre barnbarn. Jag jobbar som driftoperatör med administration och trivs jättebra. På fritiden har jag intressen som fotografering, bildbehandling och webb, böcker och musik, fika och inredning. ♥ Välkommen åter! ♥

Arkiv
Tidigare bloggat
Bloggkanaler
FollowStatistik
  • 211
  • 2 467
  • 406 095
  • 2 541
  • 8
  • 3 248
Sök