Vardagsliv

Fullspäckade dagar!

Av
den
25 maj 2012

Igår ägnade jag hela dagen till att städa barnens rum, tömma de sista kartongerna, dammsuga, skura och damma hela lägenheten. Allt för att det skulle vara fint tills Jonas kom hem på kvällen efter att ha varit i Ludvika på praktik hela veckan.

Till sist kom han äntligen hem och jag fick en jättefin blomma av honom och han tyckte att det var sååå fint här hemma. Kul när det syns och blir uppskattat! 🙂

Efter en mysmorgon och frukost på altan så tog vi tag i dagens alla göromål. Steg ett var att få bort högen med skräp härifrån. Efter att ha misslyckats med att hitta en bil med dragkrok på så bestämde vi oss för att ta vår BMW (trots att den är både oskattad och oförsäkrad). Hyrde ett släp i 2 timmar och sen skyndade vi oss att fylla släpet (som blev fullt trots att det var ett stort släp med kåpa!) och sen åkte vi till tippen och slängde allt. Vilken befrielse när det var klart!

Den fina blomman jag fick av Jonas och kort på vår skräphög som äntligen är borta!

Vi åkt hem och bytte bil och åkte ner på stan. På Clas Ohlson köpte vi ett cykellås till Jonas nya cykel och ett gäng solcellslampor som man sätter på räcket. På Deischmann hittade jag ett par sandaler (så jag slipper gå runt i mina foppas jämt).

 

De nya solcellslamporna (som bara “testhänger” där, vi har inte bestämt oss riktigt för vart vi ska ha dem ännu) och några kort på kvällsmyset.

Vi åkte vidare till ÖB för att köpa en ny grill men den vi ville ha var slut. Vi köpte en del förnödenheter iallafall, schampo, tandkräm, tvättmedel, toapapper mm.

En ny grill hittade vi på Plantagen och på Ica Maxi köpte vi grillmat och jag lyckades få med mig lite blommor hem också. 🙂

Väl hemma började Jonas montera grillen medan jag hängde tvätt. Vi grillade och det smakade sååå gott, såklart! Ett riktigt blåsväder, och lite regn, kom över oss men det försvann igen på någon timme. Både Paulina och Benjamin har badat varje dag den senaste veckan, galna ungar!

Jag planterade om lite blommor och satte upp tyg på ena kortsidan på altanen. Grannen hade satt upp ett tyg på sin sida, ett tyg som ser ut som ett “julpåslakan” (!) som lyste igenom till oss och störde mig enormt, så jag var bara tvungen att täcka över det på något vis. Tyget hade vi redan hemma så det kostade oss ingenting och resultatet vart rätt ok. Bättre iallllafall!

Det nya skynket som döljer grannens, häftades fast. Längst ner till höger syns några av de nya blommorna jag köpte idag.

Klockan är snart tolv och jag sitter fortfarande ute på altan. Supermysigt med våra nya solcellslampor och en massa tända ljus!

Imorgon ska vi åka en vända till Biltema i Borlänge för att köpa fler krukor samt några krokar. Sen blir det nog en lugn och skön hemmadag med grillning på schemat skulle jag tro.

 

 

Taggar
LIKNANDE INLÄGG

SKRIV EN KOMMENTAR

Vad skoj att du har hittat till min livsstilsblogg! Här bloggar jag om min vardag i Dalarna, om små och stora händelser och annat som intresserar mig. Jag är en singeltjej med tre vuxna barn och tre barnbarn. Jag jobbar som driftoperatör med administration och trivs jättebra. På fritiden har jag intressen som fotografering, bildbehandling och webb, böcker och musik, fika och inredning. ♥ Välkommen åter! ♥

Arkiv
Bloggkanaler
FollowStatistik
  • 38
  • 749
  • 352 547
  • 2 541
  • 8
  • 3 246
Sök