Vardagsliv

Full rulle hela dagen

Av
den
28 augusti 2014

Mötte upp mamma på lasarettet vid elvatiden för att vara med som ett stöd när hon fick sin “dom”. Besöket gick jättebra, armbågen har läkt som den ska och nu slipper hon ortosen!
Nu ska hon vara försiktig i två veckor men sen ska armen kunna belastas mer och mer.
Hon fick med sig ett program hem med rörelser som hon ska träna på av sjukgymnasten.

De positiva beskeden firade vi genom att äta sushi på stan och gå en vända innan hon tog bussen vidare hemåt.

Jag åker minibuss till stan och mamma är glad över att bli bjuden på sushi

När mamma åkt mötte jag upp Sandra på stan och vi började med att ta en kaffe på Waynes och snacka lite innan vi gick vidare och strosade runt i affärer. Jag hittade ett par höststövlar för nästan halva priset på Deishmann, snygga höga svarta stövlar med nitar på

Hoppade av bussen vid Willys och hämtade några paket innan jag gick hem. Det ena paketet innehöll min hårfärg från Bluefox (yeah!) och det andra paketet var Paulinas smink från Kicks.

Väl hemma slängde jag i den första av blonderingar och nu sitter jag här i soffan med omgång 3! Jag är glad om jag har något hår kvar efter det här, haha! 😆

Till något mindre kul…

Jag har såååå ont i munnen!
Jag vet inte exakt vart det gör ont heller, om det är i “hålet” efter visdomstanden eller om det är i tanden de lagat, det med det stora hålet?
Jag är livrädd för att det ska bli som för några år sedan när jag drog ur en tand långt bak. Då blev smärtan bara värre och värre fast tanden var borta och till slut fick jag åka in akut igen och då visade det sig att jag råkat ut för “Dry socket”.

Även om de inte är livshotande som blödningar eller bölder, kan Dry Socket (betyder ungefär torr extraktionsalveol) vara oerhört smärtsamt. Det är mycket vanligt efter kirurgi och råkar vara en av de mest smärtsamma problem efter tandutdragning. Dry socket är vanligare vid avlägsnande av de nedre tänderna än vid avlägsnande av de övre tänder. Oavsett vilken typ av extraktion som du har utfört, kan dry socket inträffa.

Även om det verkligen inte finns något sätt att förhindra en dry socket, kan du hjälpa till att minska risken genom att följa din kirurgs anvisningar. Även om du följer råden exakt, kan du fortfarande råka ut för dry socket. De är kända som en sarkasm av naturen, och gör att du känner dig som om du ligger på din dödsbädd – även om du egentligen inte är det.

En dry socket är ett tillstånd där den blodkoagel som bildas efter en extraktion lösgör sig från väggarna socket. Ibland, kommer proppen upplösas, vilket gör att benet kan utsättas för livsmedel, vädret och även saliv. När benet exponeras, kan det bli inflammerat. Den inflammation som uppstår är mycket smärtsam, ofta en kraftig smärta som gör att du känner dig som om du dör.

Nu är jag ju givetvis livrädd för att jag råkat ut för samma sak igen… Jag hoppas att smärtan ger med sig under helgen för nu hjälper inte ens smärtstillande.

 

 

Taggar
LIKNANDE INLÄGG
1 kommentar
 1. Svara

  mamma

  29 augusti 2014

  Tack för senast hjärtat! <3

SKRIV EN KOMMENTAR

Vad skoj att du har hittat till min livsstilsblogg! Här bloggar jag om min vardag i Dalarna, om små och stora händelser och annat som intresserar mig. Jag är en singeltjej med tre vuxna barn och tre barnbarn. Jag jobbar som driftoperatör med administration och trivs jättebra. På fritiden har jag intressen som fotografering, bildbehandling och webb, böcker och musik, fika och inredning. ♥ Välkommen åter! ♥

Arkiv
Tidigare bloggat
Bloggkanaler
FollowStatistik
 • 139
 • 759
 • 430 858
 • 2 541
 • 8
 • 3 248
Sök