Vardagsliv

Framtida körkortsplaner

Av
den
27 mars 2017

Det här med körkort. Jag har ju försökt några gånger, lite halvhjärtade försök där jag övningskört lite och laddat ner någon app på telefonen för att träna i.
Men, jag gillar ju inte riktigt att köra bil, jag tycker att det är otäckt, att jag inte riktigt har kontrollen. Jag antar att det har att göra med min egen osäkerhet, och ovana.

Självklart vill jag någon gång i framtiden ha körkort!
Eftersom jag aldrig haft körkort så har jag vant mig vid att gå och åka kommunalt och det fungerar för det mesta väldigt bra. Man vänjer sig som sagt vid att behöva planera lite.
Men ibland saknar jag verkligen körkort och egen bil. Friheten att kunna ta mig iväg vart jag vill, när jag vill. Jag är väldigt impulsiv som person och jag kan helt plötsligt få infall och ideer som jag självklart genast vill förverkliga och då kan det bli problem eftersom jag inte tar mig överallt. Eller när jag får ett ryck och vill åka och köpa något på IKEA, de paketen får jag sällan med mig på bussen!

Ibland skulle jag vilja ta bilen ut i skogen för att släppa ut hunden. Så gjorde vi ofta förr då min exman hade bil. Det var så mysigt att packa ner lite picnic, köra ut på någon skogsbilväg och stanna till, hundarna fick springa lösa och vi fikade och traskade runt.
Eller att kunna ta bilen någonstans för att fota! Jag har bott i samma stad och bostadsområde i snart 15 år och jag har nog fotat ALLT! Det känns lite trist, det hade räckt med att kunna åka iväg några mil för att hitta nya fotoplatser och hitta lite ny inspiration.

Just nu är mina två största hinder för att ta körkort pengar och bristen på någon att köra med. Som alla vet kostar det ju en del att ta körkort och för att jag skulle få “tummen ur” och verkligen ta det så skulle jag nog behöva en intensivkurs. Men jag vill köra en del innan och där saknar jag en person att köra med.

När jag får mitt körkort… Jag skriver NÄR och inte OM 😉 så vill jag ju självklart ha en bil!
Men, här har ni nog världens mest otekniska tjej. En tjej som vill slippa så mycket krångel som möjligt, som bara vill tuta och köra.

Jag skulle helt klart välja privatleasing om jag hade möjligheten!
Dels för att man inte behöver en dyr kontantinsats eller inbytesbil och dels för att det ingår både service och försäkring. Så himla smidigt att ha ett fast belopp att betala varje månad till ett och samma ställe.

En liten tuff sportig bil skulle passa mig bra! En Renault Clio tex.

 

 

Taggar
LIKNANDE INLÄGG

SKRIV EN KOMMENTAR

Vad skoj att du har hittat till min livsstilsblogg! Här bloggar jag om min vardag i Dalarna, om små och stora händelser och annat som intresserar mig. Jag är en singeltjej med tre vuxna barn och tre barnbarn. Jag jobbar som driftoperatör med administration och trivs jättebra. På fritiden har jag intressen som fotografering, bildbehandling och webb, böcker och musik, fika och inredning. ♥ Välkommen åter! ♥

Arkiv
Tidigare bloggat
Bloggkanaler
FollowStatistik
  • 41
  • 1 752
  • 392 710
  • 2 541
  • 8
  • 3 248
Sök