Vardagsliv

Förvirrad angående valet

Av
den
7 september 2018

Jag är så förvirrad och trots att jag gjort säkert alla valkompasser jag kan så är jag fortfarande osäker. Och det är ett sånt tabu att prata om hur man röstar i Sverige.
Men jag ska inte säga så mycket, jag kan absolut prata om vad jag brinner för och mina åsikter men hur jag kommer att välja behåller jag nog för mig själv.

Men jag kan säga så här, jag brinner för människan.
Även om jag kommit en bit på väg och inte längre har behov av barnomsorg och socialbidrag mm så finns det fortfarande de som har det, och det kommer det alltid att finnas. Och jag kommer (förhoppningsvis) bli gammal en dag.

Jag brinner för barnomsorg, skola, boende, äldrevård, vård och social hjälp. Jag betalar gärna skatt för att alla ska ha samma möjligheter.

Jag tycker att alla ska ha samma rätt till tex tandvård-och glasögon, oavsett ekonomisk situation.

Samtidigt vill jag att alla nyanlända ska få hjälp att anpassa sig till Sverige, lära sig språket och ha en chans att få ett arbete.

Jag vill ha hårdare straff men samtidigt ska man ha en chans när man har avtjänat sitt straff.

Jag vill att skolorna prioriteras, att de äldre tas om hand, att man kan få bra snabb vård när man behöver.

Det finns mycket jag tycker till om men jag vet fortfarande inte hur jag ska rösta. Gaaah…

 

 

Taggar
LIKNANDE INLÄGG
1 kommentar
 1. Svara

  mamma

  7 september 2018

  De flesta partier vill samma sak i slutändan, allt det du räknar upp, men det är vägen dit som skiljer sig åt. Inte lätt för någon tror jag, fast visst, det finns ju alltid fanatiker…pusspåre och krya på dig

SKRIV EN KOMMENTAR

Vad skoj att du har hittat till min livsstilsblogg! Här bloggar jag om min vardag i Dalarna, om små och stora händelser och annat som intresserar mig. Jag är en singeltjej med tre vuxna barn och tre barnbarn. Jag jobbar som driftoperatör med administration och trivs jättebra. På fritiden har jag intressen som fotografering, bildbehandling och webb, böcker och musik, fika och inredning. ♥ Välkommen åter! ♥

Arkiv
Tidigare bloggat
Bloggkanaler
FollowStatistik
 • 14
 • 2 467
 • 403 841
 • 2 541
 • 8
 • 3 248
Sök