Hälsa & Livsstil

Första tabletten svald!

Av
den
28 november 2010

Japp, nu har jag börjat!
Första tabletten Champix är svald. Det känns helkonstigt och lite läskigt.

Hela min identitet ÄR ju tillsammans med ciggen. Det har (i stort sett) aldrig funnits en Saija UTAN cig!

Så med andra ord, jag är livrädd! Det känns som om livet kommer att ta slut.
Inte så att jag ska dö, nä den risken är nog större om jag fortsätter, men det ROLIGA med livet.

Jag VET, det låter helt jävla vansinnigt och jag tror inte att alla kan förstå, man måste nog vara eller ha varit en inbiten rökare för att förstå vad sjutton jag talar om!

Ciggen är ju min vän i vått och torrt, hjälper mig alltid, oavsett om jag är glad eller ledsen, stressad eller lugn.

Så det känns lite tungt… Fast jag har bestämt mig!

Nu SKA jag lägga av med den här skiten som kontrollerar mitt liv!

 

 

Taggar
LIKNANDE INLÄGG
10 kommentarer
 1. Svara

  CamillaH

  28 november 2010

  Pepp, pepp, pepp!
  Du klarar det!!!
  Blir du på tok för röksugen så får du ringa,
  så ska jag babbla bort röksuget :curious:
  Kram! :heart11:

  • Svara

   Saija

   29 november 2010

   Nu har du gjort bort dig! Tänk om jag börjar telefontrakassera dig!? Haha…
   Tack för peppningen! Kram!

 2. Svara

  Kajsa

  28 november 2010

  Du kommer klara dit finfint, men jag kan förstå hur du menar :shrug:
  Det är ju liksom lite socialt också, men du har så mycket att vinna på att sluta röka 🙂

  Kramisar

  • Svara

   Saija

   29 november 2010

   Jag veet, men det känns skitjobbigt ändå…. 🙂
   Men jag ska göra mitt allra bästa!
   Kram!

 3. Svara

  Linda

  28 november 2010

  Tror på dig och håller på dig! Själv väntar jag med detta stora steg då jag har noll mental styrka för detta just nu 🙁

  Pepp pepp till dig detta kommer gå hur bra som helst skall du se :heart22:

  • Svara

   Saija

   29 november 2010

   Tack! Jaa, nu faan är det dags! Men jag förstår dig… Jag känner lite likadant men jag har skjutit upp rökstoppet så länge och har alltid haft något att “skylla på” så nu kör jag fast det är mycket runtomkring, för jag gissar på att det alltid kommer att vara så i mitt liv! Haha… Inte en lugn stund!

   Stor kram!!!

 4. Svara

  morsan

  28 november 2010

  Jag säger bara…..om JAG grejar det som rökt dubbelt så länge så är det ingen match för min underbart envisa dotter! Visst, saknaden finns där, det måste man vara medveten om, man sörjer en gammal kompis men man får se till att skaffa sig nya bättre kompisar!
  PUSS GUMMAN, vilken dag blir rökstoppet? :heart11:

  • Svara

   Saija

   29 november 2010

   Envis ja, men karaktär… njäää… Jag vet ju hur det gått med min bantning. Skitbra i en vecka eller två… Hmmm. Men jag VILL också klara det! Jag ska skaffa massor av andra kompisar men vilka vet jag inte ännu, bara det inte blir mer godsaker så…
   Puss!

 5. Svara

  åsa

  28 november 2010

  Håller tummarna, men är övertygad om att du fixar det här!
  Visst känns det “tomt”, man saknar sin “vän” som man haft i många år, men det går!
  Själv började jag mitt uppehåll (föredrar att kalla det för uppehåll, att säga att jag slutat känns…)för snart sex år sedan efter att ha haft en hjärtinfarkt och sedan dess har jag inte tagit ett enda bloss, för då vet jag att det är “kört” om jag gör det, men jag saknar faktiskt snuset mer än cigaretterna, fast jag kör “fejksnus” och det hjälper otroligt mycket, det är något jag kan rekommendera (det gör läkarna på hjärtkliniken också..)
  Ha dé!

  • Svara

   Saija

   29 november 2010

   Tack för peppningen! Klarar andra det ska väl inte jag vara sämre? 😉
   Hoppas jag!

SKRIV EN KOMMENTAR

Vad skoj att du har hittat till min livsstilsblogg! Här bloggar jag om min vardag i Dalarna, om små och stora händelser och annat som intresserar mig. Jag är en singeltjej med tre vuxna barn och tre barnbarn. Jag jobbar som driftoperatör med administration och trivs jättebra. På fritiden har jag intressen som fotografering, bildbehandling och webb, böcker och musik, fika och inredning. ♥ Välkommen åter! ♥

Arkiv
Tidigare bloggat
Bloggkanaler
FollowStatistik
 • 79
 • 749
 • 429 918
 • 2 541
 • 8
 • 3 248
Sök