Semester/Resor Vardagsliv

Första semesterveckorna

Av
den
29 juni 2021

Jösses! 2 av 4 semesterveckor har redan gått! Stanna tiden!
Jag som var så orolig över att vara ledig så länge, jag trodde att jag skulle bli sååå uttråkad och klättra på väggarna men än så länge har jag haft fullt upp och jag känner hur skönt och viktigt det faktiskt är att få en längre sammanhållen semester, något som jag aldrig tidigare haft.

Så vad har jag hittills pysslat med då?

Jag har njutit av det sköna vädret. Jag måste säga att jag är väldigt nöjd med vädret under mina första två semesterveckor. Oftast varmt, sol, moln, åska, lite regn, en bra variation helt enkelt.

Jag i blommig kjol och vit skjorta, inte en så vanlig syn

Den första veckan tillbringade jag hemma hos mamsen i hennes nya hem. Vi var ute och gick, såg oss omkring, fotade, pysslade lite hemma och hann även med lite utflykter. Egna inlägg om den veckan kommer sen.

Mamma var modig – inte jag! Vattnet i ån var iskallt!

Jag har trimmat Daniel riktigt korthårig, hunnit med ett besök hos veterinären för hans ögoninflammation och Daniel har minsann stött på en kompis i byn där han nu bor, hans egna son! Man ser tydligt likheten!

Sen kom mamma hit och hälsade på hos mig för första gången sedan jag flyttade för ett och ett halvt år sen. Vi hade tjejkväll, snackade, lyssnade på musik, såg serier och drack en grogg eller två. Mys!

Åkte hem från mamma och fick syn på en glittrig(!) bil

Vi har hängt på balkongen en del såklart…

Och så har jag ju umgåtts mycket med denna lilla sommarfina donna

Regn, rusk och åska – jag älskar det och sitter gärna ute på balkongen i timmar och njuter!

 

Ute på tur

Shoppar lite på Jula och Noelle får åka kundvagn

Nu växer det så det knakar på balkongen!

Mina popcornplantor (jaja majs då) börjar växa till sig. Nästa år ska jag plantera ännu mer sånt! Billigt, enkelt och snyggt enligt mig som gillar gräs och grönt.

Kan man ha det bättre?

Ja om man slapp ohyra! Min egensådda chiliplanta har fått bladlöss så nu testar jag nåt (svindyrt) medel, hoppas de försvinner!

Paulina stackarn fick jordens tandvärk och fick till sist en akuttid hos tandläkaren i stan, samtidigt som jag skulle iväg till Borlänge för ett teammöte med jobbet. Chefen sa “ta med dig ungen!” så det gjorde jag och Noelle och jag hade en mysig dag tillsammans med kollegor, god mat och lekar.

På självaste Midsommarafton åkte vi till Furuvik. Förutom en del regn så var det en bra dag, jag fick se och fota mina älskade lemurer och lyckan hos Noelle när hon fick se livs levande kossor som sa MÖÖÖÖ!

Jag vill fixa till mitt kök!
Det är det svåraste rummet i min lilla lägenhet och jag har inte haft en aning om hur jag vill ha det och hur jag ska få det bra, mysigt och funktionellt.
Det är väldigt avlångt och väldigt vitt och jag har inga köksmöbler alls. Det senaste halvåret har jag suttit i köket och jobbat så jag har haft ett borde med datorn och tre skärmar på, det är allt.

Ja ni ser ju…
Men nu har jag fått lite ideér som jag tror kan bli bra.
Senaste två dagarna har jag ägnat halva nätterna åt att googla och titta på bilder, jämföra och mäta.
När det gäller sånt här är jag väldigt noggrann och ordentligt och gör en rejäl research.

Igår åkte jag, Paulina och Noelle till Borlänge för att ha ett möte med Paulinas chef inför hösten då Paulina ska börja jobba igen. Chefen var sjuk så vi fick gå på Ikea istället (ååhhh så synd, hehe)
Åhhh så mycket inspiration man får genom att traska runt där inne!

Köpte med mig ett tvåpack tavlor till köket.

Nu ska jag åka till stan och besöka Clas Ohlson tillsammans med Paulina och Noelle och i eftermiddag ska vi pyssla lite här hemma, färga och klippa hår, fixa nya naglar och skriva en packlista för på torsdag drar vi till Stockholm!

 

Taggar
LIKNANDE INLÄGG

SKRIV EN KOMMENTAR

Vad skoj att du har hittat till min livsstilsblogg! Här bloggar jag om min vardag i Dalarna, om små och stora händelser och annat som intresserar mig. Jag är en singeltjej med tre vuxna barn och tre barnbarn. Jag jobbar som driftoperatör med administration och trivs jättebra. På fritiden har jag intressen som fotografering, bildbehandling och webb, böcker och musik, fika och inredning. ♥ Välkommen åter! ♥

Arkiv
Tidigare bloggat
Bloggkanaler
FollowStatistik
  • 179
  • 2 490
  • 403 105
  • 2 541
  • 8
  • 3 248
Sök