Foto Vardagsliv

Försöker lära mig nya kameran

Av
den
4 juli 2020

I förra veckan fick jag ju hem min nya kamera som jag köpt på Blocket. Jag tycker att jag gjorde en riktigt bra deal och jag fick med både kamera, väska, stativ, motljusskydd, uv-lins och stort minneskort med köpet.
Men det är MÅNGA nya inställningar att lära sig! Bara kul tycker jag men det kommer nog att ta tid innan man känner sig helt bekväm med kameran. Jag blandar genom att läsa bruksanvisningen, se på instruktioner på YouTube och pillra själv på kameran och fota massor.
Hittills känns det iallafall jättebra och jag är nöjd över mitt köp!

Uppackning, rena julafton!

Här om dagen regnade det, konstant, från morgon till kväll. Jag var rastlös och satt och lekte med kameran när jag kom på att jag skulle testa min Raynox 250-lins på kameran. Jag hade en himla tur för den passade utan att jag skulle behöva beställa några ringar till.

Men jäklar var svårt det är att ta såna macrobilder. Minsta lilla skakning gör att det blir oskärpa i bilderna och eftersom man är så himla nära så får man ju bara en liten liten del i skärpa, om man nu lyckas.
Jag tog säkert 100 bilder och det här blev resultatet.

Träning, träning….

Idag ska jag förhoppningsvis åka iväg på en liten fotoutflykt.
Tur att jag har vänner som ställer upp när jag inte själv kan ta mig någonstans.

Nu, efter många år som singel, så saknar jag (NÄ, inte en karl!!!) men körkort och bil!
Jag känner mig rätt låst när jag vill iväg och hitta på saker och fota men måste hålla mig till närområdet, eller möjligtvis ta bussen (som går sällan och tar tid och inte alls tar mig dit jag egentligen vill).

Men vägen till ett körkort och en bil känns vääääldigt lång!
Jag har ingen att övningsköra med, jag har inte råd att ta alla lektioner på körskola och jag har heller knappt någon tid.
Men någon gång kanske… lång fram…man vet aldrig…
Tills dess får jag försöka själv och med hjälp av mina vänner när de kan och vill.

 

 

 

Taggar
LIKNANDE INLÄGG
2 kommentarer
 1. Svara

  Karin

  4 juli 2020

  Jag har körkort, vi har bil, men jag har i princip aldrig bilen hemma. Så jäkla less och uttråkad, jag kan inte åka buss pga mina handikapp.Så ja, somnar som vinter så är jag bara hemma, så jäkla tråkigt, så urless nu.Men vad konstigt det blev med min emoji Kram 😣

 2. Svara

  mamma

  4 juli 2020

  Snyggt! Jag har samma problem som du, lite trist blir det att inte kunna komma ut o lufta sig

SKRIV EN KOMMENTAR

Vad skoj att du har hittat till min livsstilsblogg! Här bloggar jag om min vardag i Dalarna, om små och stora händelser och annat som intresserar mig. Jag är en singeltjej med tre vuxna barn och tre barnbarn. Jag jobbar som driftoperatör med administration och trivs jättebra. På fritiden har jag intressen som fotografering, bildbehandling och webb, böcker och musik, fika och inredning. ♥ Välkommen åter! ♥

Arkiv
Tidigare bloggat
Bloggkanaler
FollowStatistik
 • 211
 • 2 467
 • 406 105
 • 2 541
 • 8
 • 3 248
Sök