Föreläsning om kärlek och barn

Skrivet i:Vardagsliv
Taggar:
saija

Vi har nyss kommit hem från en föreläsning inne i stan.

Föreläsaren var Alf B Svensson, Alf är psykolog och ofta anlitad föreläsare i en mängd sammanhang.

Wow!
Jag fick nästan släpa med Jonas som inte alls var pigg på att åka iväg en lördagskväll och lyssna på nåt tråkigt föredrag.
Men jag var envis och vi åkte, och tack för det! Alf är en otroligt duktig föreläsare!

Vi har sedan tidigare en bok som han skrivit, som vi fick på familjerådgivningen för några år sedan. Hans böcker är bra och jag kan absolut rekommendera dem!

Några av hans böcker som är värda att läsas

Att bli kär är ingen konst. Men att hålla kärleken levande när jobbet – eller barnen – tar all vår tid och kraft är inte alltid så lätt. Med humorn som vapen och med stor erfarenhet av samlevnadsfrågor i bagaget har psykologen Alf B Svensson skrivit en uppmuntrande bok om konsten att hålla kärleken levande. Här finns praktiska råd och konkreta lösningar på problem som många brottas med. Tid, pengar, sex, gräl, städning, otrohet, sportnytt … Inspirerande och rolig läsning – inte minst tack vara de humoristiska illustrationerna – som också kan locka till eftertanke.

Att ägna sig åt något så kreativt som att ta hand och fostra barn är väl något av det finaste och mest utvecklande man kan göra. Men att vara förälder är samtidigt svårt – det vet alla som har prövat. I den här boken ger psykologen Alf B Svensson, författare till populära “Håll kärleken levande”, konkreta och tänkvärda råd på vägen till både nyblivna och rutinerade föräldrar. Ur innehållet: Barn – rikedom eller belastning Hur får vi barn som vill skapa en bättre värld? Hur skall vi få tid? Älska mig för den jag är Pappa kom hem Så ger du dina barn ett bra självförtroende Skall barn behöva hjälpa till? Så hjälper du dina barn att lyckas i skolan Sätta gränser – men hur? De sv/v illustrationer av David Gunnarsson lockar till skratt och eftertanke – och till vidare läsning.

Efter föreläsningen fick man köpa böcker mm direkt av Alf. Jonas och jag köpte en affisch som jag ska köpa ram till och hänga i hallen. Gillar den! 😀

Gilla
Gilla Älska Haha Wow Ledsen Arg

En kommentar

  1. morsan
    15 februari 2009 at 08:50

    Vilket underbart sätt att tillbringa Alla Hjärtans Dag :luv: Hade gärna lyssnat jag med…goda tips kan man aldrig få för många av!
    :kiss: Puss :kiss:

Lämna ett svar

Namn*
Email*
Hemsida
Meddelande*

Du kan använda dessa HTML-taggar: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>