Vardagsliv

Föreläsning med Sanna Lundell

Av
den
20 februari 2016

I torsdags kväll var jag och Paulina på en föreläsning på biblioteket här i stan.
Det var Sanna Lundell (Ulf Lundells dotter och Persbrandts särbo) som föreläste om medberoende.

Sanna Lundell är journalist, debattör, föreläsare och programledare. Hon har gjort ett flertal tv-produktioner, däribland dokumentärserien Djävulsdansen om anhöriga till beroendesjuka. Hon brinner för ämnen som solidaritet, feminism, antirasism och barnens rätt i samhället.

 

Föreläsningen ingick i Falu Kommuns satsning “Ingen får veta”.

Vecka 7 uppmärksammar vi barn som bär på en familjehemlighet, det kan handla om missbruk, våld eller psykiska ohälsa. Uppmärksamhetsveckan går under namnet ”Ingen får veta” och arrangeras av Falu kommun i samarbete med Rädda Barnen, Studiefrämjandet, Folkuniversitetet Dalarna, Länsstyrelsen Dalarna, Svenska Kyrkan, Dalateatern och Landstinget Dalarna.

 

680@80

Ur föreläsningen:
– Djävulsdansen – så blir man fri från medberoende.
– Hur vet man att man är medberoende?
– Hur hjälper man någon?
– Vi måste våga prata om det. Hur vi tar bort skammen och tabut kring ämnet.

När jag kom hem var jag ju tvungen att plöja igenom serien Djävulsdansen. En riktigt bra serie som tog upp ett väldigt viktigt ämne, men, jag saknade att det inte fanns med några föräldrar till missbrukande barn i varken föreläsningen eller serien.

Däremot stör det mig något enormt mycket att Falu Kommun utger sig för att vara så duktiga på att hjälpa familjer som har det tufft.
– “Bara ni säger till så finns det såååå mycket hjälp att få!”

Jo, eller hur?!
Som en riktig käftsmäll!
Efter över ett års kämpande för att få hjälp har det inte hänt ett skit!

Men, det ska de få höra också. Nu väntar ett ilsket brev till pressen!

Taggar
LIKNANDE INLÄGG

SKRIV EN KOMMENTAR

Vad skoj att du har hittat till min livsstilsblogg! Här bloggar jag om min vardag i Dalarna, om små och stora händelser och annat som intresserar mig. Jag är en singeltjej med tre vuxna barn och tre barnbarn. Jag jobbar som driftoperatör med administration och trivs jättebra. På fritiden har jag intressen som fotografering, bildbehandling och webb, böcker och musik, fika och inredning. ♥ Välkommen åter! ♥

Arkiv
Tidigare bloggat
Bloggkanaler
FollowStatistik
  • 42
  • 1 752
  • 392 738
  • 2 541
  • 8
  • 3 248
Sök