Foto

Före och efter redigering

Av
den
17 juli 2020

Jag älskar ju att fota men minst lika mycket tycker jag om att redigera bilder och jag kämpar med att både lära mig alla program jag har samt med att lära mig “att se” när en bild är bra redigerad.
Ibland går det bra, ibland mindre bra, men det är väl som med allt annat, träning ger färdighet.

Jag har använt mig av Photoshop och Lightroom i många år och just när det gäller redigering av mina foton är det Lightroom jag använder men jag köpte nyligen Luminar 4, ett skojigt “tillbehör” till Lightroom (kan även användas helt separat).

Bilderna nedan är redigerade endast i Luminar 4.

 

Före & Efter (dra i slidern för att se skillnaden)

 

 

 

 

 

 

Vill ni se fler före och efter-bilder?

 

 

Taggar
LIKNANDE INLÄGG
2 kommentarer
 1. Svara

  mamma

  18 juli 2020

  Visst är vinterbilden från Fredriksberg? Den vägen jag alltid går ner till loppis tycker jag minsann…Det tog en stund innan jag fattade vad jag skulle göra, läste förstås inte instruktionerna för att se hela bilderna, moahahaha, trodde du inte va? Visst är det kul med t.ex olika himlar fast jag tycker det är fusk. Men att få till dagrar på bra sätt så delar som ligger i skugga framträder bättre, det är en konst som du behärskar. pusspåre

  • Svara

   Saija

   20 juli 2020

   Det stämmer bra det 🙂
   Nja jag håller ju inte riktigt med där, jag ser på bildbehandling på samma sätt som konst. Det är ju en slags konstform att göra om bilder.
   Dessutom är det ju så att fotar man bara i RAW så måste man redigera bilden för annars är den helt “platt”. En jpg behandlas ju automatiskt.
   Däremot MÅSTE man ju inte byta himmel, men om det förbättrar en bild så varför inte? 🙂
   Puss tebax

SKRIV EN KOMMENTAR

Vad skoj att du har hittat till min livsstilsblogg! Här bloggar jag om min vardag i Dalarna, om små och stora händelser och annat som intresserar mig. Jag är en singeltjej med tre vuxna barn och tre barnbarn. Jag jobbar som driftoperatör med administration och trivs jättebra. På fritiden har jag intressen som fotografering, bildbehandling och webb, böcker och musik, fika och inredning. ♥ Välkommen åter! ♥

Arkiv
Tidigare bloggat
Bloggkanaler
FollowStatistik
 • 10
 • 2 467
 • 403 829
 • 2 541
 • 8
 • 3 248
Sök