Vardagsliv

Förbannad!

Av
den
30 juli 2012

Falukalaset (för 2 månader sedan) var yngsta sonen ute på stan och “råkade” ha sönder en fönsterruta på en lampbutik.
Jag skriver råkade med kråkfötter eftersom ingen (mer än Benjamin själv) vet hur händelsen egentligen gick till. Butiksägaren och polisen hävdar att det är skadegörelse medan Benjamin hävdar att det var en olyckshändelse då han och några kompisar utövade Parkour.

Parkour, ofta förkortat PK, är en disciplin och en metod som går ut på att utan hjälpmedel träna kroppen för att snabbt och effektivt kunna ta sig förbi hinder.
Det går ut på att röra sig på ett smidigt, kontrollerat och snabbt sätt genom alla sorters miljöer. Hinder kan vara allt i omgivningen från hustak, stolpar, bänkar och trottoarkanter till träd, stenar, staket och murar.

Polisen inledde en förundersökning och Benjamin (och jag) har varit både på polisförhör samt socmöte angående händelsen.
I förra veckan ringde de från polisen och berättade att butiken yrkat på att jag som målsman ska betala både för rutan och sakerna i skyltfönstret som gick sönder. De ville ha min uppfattning och jag sa att jag bestred eftersom jag anser att det var en olyckshändelse och att försäkringen borde täcka det hela. Givetvis betalar jag självrisken isåfall!

Rutan är ju trasig och det är inget jag motsäger mig!

Idag fick jag hem undersökningen från polisen och där fanns ett papper med från butiken där de skrivit upp sakerna som gått sönder.

Hålet i rutan är inte speciellt stort och det är ingen ruta som “exploderar” utan det har helt enkelt rasat ner ett par skärvor.
Här ser ni hålet i rutan samt en specifikation på allt som butiken anser vara förstört, förutom själva rutan.

Alltså – hur f*n har de fått plats med 11 (!) stycken bordslampor på den ytan?? Samt en taklampa, golvlampor mm.
Och hur har allt det gått sönder av glassplitter?

Missförstå mig inte… Visst kan ett par lampor ha gått sönder och självklart får jag då stå för de kostnaderna isåfall men det här känns INTE rimligt överhuvudtaget!

Nä, jag vill allt se alla dessa lampor som de påstår är trasiga, och om jag nu ska betala över 10.000:- så borde jag väl rimligtvis även få lamporna?? Då har jag ju betalat för dem?
Eller är det meningen att de ska ruinera mig för att själva kunna sälja “om” lamporna till 5% rabatt?

 

 

Taggar
LIKNANDE INLÄGG
5 kommentarer
 1. Svara

  ♥ ♥ MelissasPrinsar ♥ ♥

  30 juli 2012

  men shit vilken grej! jag hade reagerat som dig ang detta helt klart de låter inte alls rimligt eller ser inte ens rimligt att allt detta skulle kunnat stå på den plats som glaset gått sönder på

 2. Svara

  Åsa

  31 juli 2012

  Herregud, har polisen i Falun så lite att göra att dom engagerar sig i sånt ?? Skicka dom till Happis så får dom jaga riktiga bovar och banditer =)
  Klart man ska ta ansvar över de som hänt och det gör ni ju men jag säger som du … hur i hela friden kan allt detta gått sönder ?? Låter inte alls rimligt. Hoppas det löser sig till det bästa och håll oss uppdaterade hur det går och be “grabbarna” hålla sig på gatan för de blir så dyrt för er föräldrar =)fast det var en olyckshändelse som kan ske för alla.

 3. Svara

  Elin

  1 augusti 2012

  Självklart ska du kräva att få sakerna om du tvingas betala fullpris för dem, allt annat är ju helt orimligt!

 4. Svara

  jessica

  2 augusti 2012

  Ja det där låter faktiskt helt orimligt. Jag vet inte om man kan kräva att få sakerna, men det minsta man kan kräva i en sådan här situation måste vara att få se sakerna och få se exakt hur trasiga de är etc etc. Om så mycket skulle skadats låter det som att någon skulle kört in i bil genom fönstret…

  Det där låter som någon försöker ta en jäkla vals för att täcka sina kostnader.

  För tyvärr kostar företagsförsäkringar ohemugliga mängder pengar, och en ruta etc brukar inte ens vara värt att ta ut på försäkringen. :/

 5. Svara

  Elin

  2 augusti 2012

  Varför skulle man inte kunna få sakerna? Om en lampa kostar 100kr hel, och jag råkar slå ner den i golvet så att den får en buckla, varför ska jag då inte få ta med mig lampan hem om jag betalar 100kr för den? Ingen butik ska väl kunna sälja något som en annan kund redan betalat fullpris för?! Nej, kräv isåfall att få allt du betalar för och glöm inte att få kvitto på att du betalat!(Bäst vore föstås om du slapp betala alls…

SKRIV EN KOMMENTAR

Vad skoj att du har hittat till min livsstilsblogg! Här bloggar jag om min vardag i Dalarna, om små och stora händelser och annat som intresserar mig. Jag är en singeltjej med tre vuxna barn och tre barnbarn. Jag jobbar som driftoperatör med administration och trivs jättebra. På fritiden har jag intressen som fotografering, bildbehandling och webb, böcker och musik, fika och inredning. ♥ Välkommen åter! ♥

Arkiv
Tidigare bloggat
Bloggkanaler
FollowStatistik
 • 220
 • 861
 • 348 698
 • 2 541
 • 8
 • 3 246
Sök