… Om min tand…

Alltså, det finns INGEN värre smärta än tandvärk! Det är en smärta som man kan bli helt galen av!

Nu har jag inte sovit ordentligt på en vecka. Jag har testat allt, alla värktabletter som har funnits hemma, gammalt penicillin, kallt vatten i munnen och jag har gjort en egen vetekudde av ett gammal örngott och ris som jag värme i micron.

När man suttit uppe ensam i mörkret mitt i natten i flera timmar är man inte sig själv längre. Jag har gråtit tills jag inte fick någon luft för att jag blev så täppt i näsan, jag har vandrat runt runt här hemma, jag har försökt titta på tv mitt i natten, jag har testat allt – tills jag somnat av utmattning, för att vakna en timme senare.


Imorse var det ingen höjdare att gå till jobbet!
Det värkte som aldrig förr och jag var trött som en gnu. Att vara trevlig mot kunder och arbetskompisar är inte det lättaste när det värker så man bara vill gråta.

Jag ringde till tandläkarakuten i Borlänge och fick veta att de bara hade öppet till klockan två.
Jag försökte hitta en vikarie men det gick inget vidare… Men som tur var så var Sandra och Mattias snälla och lät mig gå tidigare så jag hann till Borlänge.

Jonas hämtade mig och vi åkte till akuten är vi fick sitta och vänta i nästan en och en halv timme.
De tog nya röntgenbilder och sen tittade tandläkaren i hålet där tanden suttit. Det var öppet in till käkbenet och hon förstod att jag hade ont.
Hon spolade rent och skrapade på benet för att få igång ett nytt blodflöde. Jag klarade mig en stund utan bedövning men sen gick det inte längre och de fick bedöva. Tårarna rann och det var obehagligt…

Fy satan vad jag hatar att gå till tandläkaren!

De var iallafall jättegulliga och snälla och lugna trots att de stängde klockan två och klockan var över fyra när jag var klar.

Nu ska jag fortsätta med värktabletter i helgen, 2 Panodil och en Voltaren tillsammans, hela helgen och sen ska det förhoppningsvis bli bättre, annars måste jag tillbaks i början på veckan.

Jag fick betala 1000 kronor för besöket idag. Totalt 3000 kronor fattigare för att dra ut en tand! Sanslöst!


Nu har bedövningen släppt och det värker hemskt i munnen, ja i hela käken upp i huvudet.

Nu håller jag tummarna för att det här var sista tandläkarbesöket på ett tag och att jag slipper värken snart!

Håll tummarna snälla!