Vardagsliv

Flytten till Sundborn

Av
den
9 juni 2021

I lördags var det äntligen dags för mammas flytt från Fredriksberg till Sundborn.
Jag, Emil, Paulina och Noelle kom iväg vid åtta på morgonen och flyttkillarna som vi anlitat var redan på plats när vi kom.

Ett tag såg det ganska hopplöst ut med att få plats med allt men det gick så fint så. Efter lite fika i byn så åkte vi mot Sundborn.

Mamma och jag hjälpte killarna att bära in allt och när det var klart blev det en varsin pizza på lokala pizzerian. Välbehövligt!

Sen var det dags att försöka bringa lite ordning. Vi hade lastat in allt i vardagsrummet och det gick knappt att sätta in foten i rummet, kartonger och möbler i hela utrymmet!
Det blev en hel del flyttande av möbler och kartonger hit och dit innan vi fick till de viktigaste möblerna.

Söndagen ägnades åt att fortsätta möblera, packa upp kartonger och springa till källaren med grejer.
Plötsligt ringde det på dörren och där stod Simon, Malva, Freja, Paulina och Noelle.
Jag visste ju om att de skulle komma och överraska mamma men mamma var helt ovetandes Äntligen fick hon träffa Freja!

I måndags var tanken att vi skulle åka in till stan för att fixa ett bibliotekskort åt mamma men eftersom de varnade för åska ville vi inte lämna Daniel ensam hemma. Mamma kom att tänka på att det skulle finnas ett litet bibliotek i byn, ideellt drivet, och googlade på öppettider och adress. Det var öppet och vi skyndade oss iväg.

Har ni någonsin sett ett så gulligt bibliotek?

Jag satte mig utanför bibblan i deras fina trädgård och väntade på mamma och njöt av sommarvädret tillsammans med Daniel

Biblioteket till höger

Utsikt åt andra hållet

På väg hemåt igen, bara 5 minuters promenad bort

Kraftstationen i Sundborn

Ja nog har mamsen hamnat i paradiset allt!

Det är så vackert och jag längtar tills jag åker tillbaks och kan ta med stora kameran och fota lite mer.

På en liten Daniel-promenad hittade jag ett supermysigt ställe intill kanalen.

Hur mysigt?

Vattnet var iskallt men doppade iallafall fötterna 

Jag hade tagit ut en semesterdag i måndags, för att vi skulle hinna så mycket som möjligt innan jag behövde åka hem igen. Och som vi kämpade!
Och nästintill klart blev det bara tavlorna som ska spikas upp på väggarna kvar.

Jag tog den lilla bussen hem på kvällen och unnade mig ett långt bad så fort jag klev innanför dörren. Att flytta och greja med en flytt i 3 dagar med temperaturer kring 27-28 grader var jobbigt och påfrestande.

Blommorna på balkongen hade överlevt värmen och “mitt” träd utanför blommade så fint. Chilin hade växt sig dubbelt så stor och popcornen (majsen) hade tittat upp.

Nu är det värsta avklarat och mamma är äntligen på plats. Jag tycker att det känns fantastiskt bra och jag hoppas att hon känner detsamma.

Och trots att jag domderat och haft mig, suckat lite åt hennes packning och sparande av (för mig) onödiga saker så är vi fortfarande vänner, haha!
Mamma och jag är ganska olika på vissa sätt, ganska lika på andra, men medan jag är på gränsen till extremt pedant och organisatorisk så är hon slarvern. Jag blir lite galen på henne och hon blir lite galen på mig.
Men huvudsaken är att vi låter varandra ha sina olikheter och ändå kommer överens.

Älskar dig mamma – det här blir toppen!

Taggar
LIKNANDE INLÄGG
1 kommentar
 1. Svara

  Mamma

  9 juni 2021

  Hade aldrig funkat utan dig , tusen tack för hjälpen, pussis

SKRIV EN KOMMENTAR

Vad skoj att du har hittat till min livsstilsblogg! Här bloggar jag om min vardag i Dalarna, om små och stora händelser och annat som intresserar mig. Jag är en singeltjej med tre vuxna barn och tre barnbarn. Jag jobbar som driftoperatör med administration och trivs jättebra. På fritiden har jag intressen som fotografering, bildbehandling och webb, böcker och musik, fika och inredning. ♥ Välkommen åter! ♥

Arkiv
Tidigare bloggat
Bloggkanaler
FollowStatistik
 • 231
 • 896
 • 393 120
 • 2 541
 • 8
 • 3 248
Sök