Semester/Resor Vardagsliv

Flygfesten 2009

Av
den
17 augusti 2009

Helgen den 8-9 augusti var vi på Flygfesten i Dala-Järna.

Flygfesten i Järna rankas som en av Norra Europas största flygshower. I helgen fanns piloter från sex olika länders flygvapen på plats.
För publiken var det bara att sitta och njuta i sol-skenet när både civila och militära flygplan från första världskrigets Fokker Dr1 till det moderna JAS39 Gripen dundrade fram i luftrummet.


Englands Aerostars med propellerflygplan och Breitling Jet Team från Frankrike bjöd på hissnande uppvisningar. Men det var även flera andra spektakulära uppvisningar som imponerade på den stora publiken. Johan Gustavsson från arrangörsklubben fick ta emot stora applåder efter att han landat med sitt segelflygplan. Hans skicklighet som pilot fick verkligen publiken att lyfta på ögonbrynen den här helgen. Båda dagarna fick även publiken se skickliga piloter i bland annat P51D Mustang, Spitfire MkXV11e, Hercules, helikoptrar, och modellflyg.

Flygfantomen Jurgis Kairys från Litauen visade också varför han är världsmästare. Hans konster i luftrummet är bara så fantastiska att de egentligen borde vara omöjliga. Efter en två dagars flygfest i Järna är det bara att lyfta på kepsen för alla i arrangörsklubben som även i år lyckades bjuda på ett arrangemang i världsklass.

Ett videoklipp jag snickrat ihop från flygfesten

 

Taggar

22 september 2009

LIKNANDE INLÄGG
1 kommentar
 1. Svara

  Sassa

  17 augusti 2009

  Tack själva för en super trevlig kväll 🙂
  Gud vad fina kort det blir med din kamera.

  Kram

SKRIV EN KOMMENTAR

Vad skoj att du har hittat till min livsstilsblogg! Här bloggar jag om min vardag i Dalarna, om små och stora händelser och annat som intresserar mig. Jag är en singeltjej med tre vuxna barn och tre barnbarn. Jag jobbar som driftoperatör med administration och trivs jättebra. På fritiden har jag intressen som fotografering, bildbehandling och webb, böcker och musik, fika och inredning. ♥ Välkommen åter! ♥

Arkiv
Tidigare bloggat
Bloggkanaler
FollowStatistik
 • 89
 • 749
 • 429 951
 • 2 541
 • 8
 • 3 248
Sök