Vardagsliv

Fem i veckan #8 – Åldern är bara en siffra

Av
den
23 februari 2019

På vilket sätt är du äldre än vad du är?
Det är jag inte, jag tror att jag är i “rätt ålder” för att vara jag, lite sådär lagom som man gärna säger här i Sverige 🤣

På vilket sätt är du yngre än vad du är?
Ja alltså när jag var 22 år gammal så hade jag redan 3 barn och när jag var 35 så blev jag farmor, samtidigt som mina jämnåriga blev föräldrar för första eller andra gången, så jag har väl aldrig riktigt känt mig “i fas”.
Nu är jag 42 år gammal och har tre vuxna barn och ett barnbarn som precis börjat skolan. Jag känner mig ung när jag jämför med många andra men det känns också som att jag är gammal när jag kan kalla mig för farmor.

Men jag är ung i sinnet och det hoppas jag att jag alltidkommer att vara!

Något som är lite knepigt däremot är att lyckas träffa någon som är i samma stadie i livet som jag. Inte för att det är aktuellt just nu men jag vill inte träffa en kille med småbarn. Och jag vill heller inte träffa någon som vill bilda familj.
Så om jag ska lyckas träffa någon med vuxna barn är han väl i typ 60-årsåldern och kunde vara min pappa! 😬😂
De flesta killar i min ålder vill antingen ha barn eller har redan små och det är nej tack för min del.

När var senast du kände dig ”gammal i gamet/gemet”?
Det gör jag väl inte direkt men de senaste åren har jag själv reagerat över att jag börjar bli mer bekväm och för mig är det ett tecken på ålder, haha. Att strunta i frisyren och använda mössa på vintern, att köpa bekväma “tanttrosor” just för att de är bekväma istället för snygga stringtrosor, att inte raka benen på hela vinterhalvåret etc etc. Fast allt det här kan ju även bero på singellivet som jag lever just nu, haha! 😱😂

Vad har du insett mer ju äldre du blivit?
Att tänka på sig själv i första hand. Mår jag bra så mår de i min närhet också bra.
Att uppskatta det lilla i livet och det man faktiskt har och att uppskatta att jag är förhållandevis frisk trots olika jobbiga diagnoser, det kunde ha varit värre.

Har du någon gång ljugit om din ålder?
Ja när jag var yngre och ville vara äldre. Nu är det väl mer tvärtom men jag ligger ofta ett år före så när någon frågar mig hur gammal jag är så svarar jag 43 fast jag inte fyller förrän i april. Och när jag väl fyllt 43 kommer jag väl att börja säga 44. Om jag ens minns min ålder, ibland måste jag tänka efter ordentligt.
I den här åldern är åldern verkligen inte viktig!

 

Var med hos Elisa du också >>>

Taggar
LIKNANDE INLÄGG
5 kommentarer
 1. Svara

  Paula

  23 februari 2019

  Haha, har du smygläst hos mig? Du svarar ju nästan precis likadant! Eller är vi möjligen släkt…Jag säger också alltid ett år för mycket när man frågar om min ålder. Och jag fyller ju inte förrän i november! Och jag har ofta fått fundera ett tag, nu i år är det lätt eftersom jag blir påmind om att jag fyller “pension”. Puss älskade unge, jag tycker du är 24!/Mamma

 2. Svara

  Eva Trillian

  23 februari 2019

  Det är ju inte fel att säga ett år äldre? När man fyllt 43 är man ju på sitt 44:e? 🙂

  • Svara

   saija

   24 februari 2019

   Hhaa ja det är ju sant förvisso 🙂

 3. Svara

  Elisa

  23 februari 2019

  Läser Paulas kommentar och inser att ni är mor/dotter? Vad kul! Som jag skrev hos henne så tycker jag det måste vara häftigt att bli mor/farförälder så pass tidigt. Jag förstår att det däremot kan kännas dubbelt när du inte är så gammal men ändå är farmor. Men att du känner dig ung i sinnet är ju bra. 😀

  • Svara

   saija

   24 februari 2019

   Japp det stämmer! 🙂
   Jag hade inte räknat med att blir farmor så tidigt men barnbarn är verkligen livets efterrätt <3

SKRIV EN KOMMENTAR

Vad skoj att du har hittat till min livsstilsblogg! Här bloggar jag om min vardag i Dalarna, om små och stora händelser och annat som intresserar mig. Jag är en singeltjej med tre vuxna barn och tre barnbarn. Jag jobbar som driftoperatör med administration och trivs jättebra. På fritiden har jag intressen som fotografering, bildbehandling och webb, böcker och musik, fika och inredning. ♥ Välkommen åter! ♥

Arkiv
Tidigare bloggat
Bloggkanaler
FollowStatistik
 • 91
 • 749
 • 429 955
 • 2 541
 • 8
 • 3 248
Sök