På vilket sätt är du äldre än vad du är?
Det är jag inte, jag tror att jag är i “rätt ålder” för att vara jag, lite sådär lagom som man gärna säger här i Sverige 🤣

På vilket sätt är du yngre än vad du är?
Ja alltså när jag var 22 år gammal så hade jag redan 3 barn och när jag var 35 så blev jag farmor, samtidigt som mina jämnåriga blev föräldrar för första eller andra gången, så jag har väl aldrig riktigt känt mig “i fas”.
Nu är jag 42 år gammal och har tre vuxna barn och ett barnbarn som precis börjat skolan. Jag känner mig ung när jag jämför med många andra men det känns också som att jag är gammal när jag kan kalla mig för farmor.

Men jag är ung i sinnet och det hoppas jag att jag alltidkommer att vara!

Något som är lite knepigt däremot är att lyckas träffa någon som är i samma stadie i livet som jag. Inte för att det är aktuellt just nu men jag vill inte träffa en kille med småbarn. Och jag vill heller inte träffa någon som vill bilda familj.
Så om jag ska lyckas träffa någon med vuxna barn är han väl i typ 60-årsåldern och kunde vara min pappa! 😬😂
De flesta killar i min ålder vill antingen ha barn eller har redan små och det är nej tack för min del.

När var senast du kände dig ”gammal i gamet/gemet”?
Det gör jag väl inte direkt men de senaste åren har jag själv reagerat över att jag börjar bli mer bekväm och för mig är det ett tecken på ålder, haha. Att strunta i frisyren och använda mössa på vintern, att köpa bekväma “tanttrosor” just för att de är bekväma istället för snygga stringtrosor, att inte raka benen på hela vinterhalvåret etc etc. Fast allt det här kan ju även bero på singellivet som jag lever just nu, haha! 😱😂

Vad har du insett mer ju äldre du blivit?
Att tänka på sig själv i första hand. Mår jag bra så mår de i min närhet också bra.
Att uppskatta det lilla i livet och det man faktiskt har och att uppskatta att jag är förhållandevis frisk trots olika jobbiga diagnoser, det kunde ha varit värre.

Har du någon gång ljugit om din ålder?
Ja när jag var yngre och ville vara äldre. Nu är det väl mer tvärtom men jag ligger ofta ett år före så när någon frågar mig hur gammal jag är så svarar jag 43 fast jag inte fyller förrän i april. Och när jag väl fyllt 43 kommer jag väl att börja säga 44. Om jag ens minns min ålder, ibland måste jag tänka efter ordentligt.
I den här åldern är åldern verkligen inte viktig!

 

Var med hos Elisa du också >>>