Vardagsliv

Fem i veckan #6 – Minnen

Av
den
11 februari 2019

På vilket/vilka sätt ser du tillbaka på dina minnen?
Framför allt genom bloggen! Jag har bloggat i 15 år nu (egentligen mycket längre men de första årens bloggande försvann tyvärr) så det finns en hel del att se tillbaks på.
Jag har en widget i bloggen som heter: “Tidigare” och där länkas mina inlägg samma datum tidigare år och det är ett smidigt sätt att se tillbaks på.
Jag ser även tillbaks genom sparade foton, framför allt genom Google foto där jag sparar allt i molnet och får påminnelser nästan varje dag att se tillbaks på tidigare års foton. Samma sak gäller ju på Facebook och numera även på Instagram.

Idag för 7 år sedan la jag upp den här bilden på mitt barnbarn Vanessa.

Jag har även skapat fotoböcker på nätet några gånger, ett suveränt sätt att göra fotoalbum på nu för tiden tycker jag! Tyvärr gör jag det alldeles för sällan. Jag hade en tanke för några år sedan, att göra minst 1-2 fotoböcker per år, baserade på bloggbilder samt text men det blev visst aldrig av. Kanske dags att förverkliga det snart?

Vad är ett minne från när du var 10 år?
Jag har ju typ Sveriges sämsta minne så jag har faktiskt ingen aning om vad jag ens pysslade med när jag var 10 år?

Vilket minne värdesätter du mest?
Hmm, det första jag kommer att tänka på kommer nog att chocka min mamma för det är nog faktiskt resorna ut med båten samt till landstället i Finland när jag var liten/i tonåren. Fast just då hatade jag min mamma och styvpappa för att de tvingade med mig, jag hatade det och hade mycket hellre tillbringat tiden ensam hemma.
Men nu har jag ju massor med trevliga minnen från just de stunderna. Att sitta uppe i segelbåten och äta tunna revbensspjäll och tunnbrödsmackor, att ligga i fören och sola och att bada efter båten. Att fånga grodor och fiska abborre på landet, bada bastu och grilla korv i kolen.

Hur minns du din barndom?
Lycklig men lite ensam, jag önskade länge ett syskon men mamma hade visst fullt upp med mig så det blev inga. 😬
Jag hade ingen kontakt med min biologiska pappa men jag fick ett gäng låtsaspappor istället 😜🤣

Är du glömsk av dig?
Att komma ihåg att man glömt någonting är ett framsteg.

 

Var med hos Elisa du också >>>

Taggar
LIKNANDE INLÄGG
2 kommentarer
 1. Svara

  mamma

  12 februari 2019

  Pussgurka, du har nog ärvt din mammas guldfiskminne, kanske lika bra det! Skoj ändå att du såhär i efterhand uppskattar seglingarna och sommartorpssemestrar, minns du fästingen du fick på halsen? Och att det saknades dusch i bastun? Och iglarna i sjön, o när du åkte vattenskidor? Älskar dig!

  • Svara

   saija

   13 februari 2019

   Uähh ja nog minns jag fästingen allt! Och iglarna, och vattenskidorna, och de små grodorna jag hade som husdjur 🙂

SKRIV EN KOMMENTAR

Vad skoj att du har hittat till min livsstilsblogg! Här bloggar jag om min vardag i Dalarna, om små och stora händelser och annat som intresserar mig. Jag är en singeltjej med tre vuxna barn och tre barnbarn. Jag jobbar som driftoperatör med administration och trivs jättebra. På fritiden har jag intressen som fotografering, bildbehandling och webb, böcker och musik, fika och inredning. ♥ Välkommen åter! ♥

Arkiv
Tidigare bloggat
Bloggkanaler
FollowStatistik
 • 10
 • 2 467
 • 403 829
 • 2 541
 • 8
 • 3 248
Sök